Jump to content

Szükséges utazás

2020. 06. 23. 19:00

Sokan csak vágynak arra, hogy valamilyen vagányságot csináljanak, de elméleti szinten az meg is reked, és csak vágyakoznak az álmaik után.

Az utazás maga a kaland. Akkor is, ha csak belföldön tesszük meg azt, és akkor is, ha egy idegen kultúrát keresünk fel távol a hazánktól. Végre most már a járványügyi helyzet is megengedi, hogy elhagyjuk otthonunkat. Nemcsak a házunkat hagyhatjuk el, hanem az országhatárt is, így újból szabad a felfedezés.

Tapasztalhattuk már, hogy micsoda különbségek lehetnek egy-egy út között, de aki igazán fel szeretné fedezni a világot minden úttal többre, másra vágyik.

Ki ne vágyna arra, hogy olyan utazásban legyen része, hogy teljes mértékig kiszolgálják. Minden előre leszervezett az utazástól kezdve a szálláson át és a látnivalók felkereséséig. Talán ez az igazán olyan nyaralás, amikor aktívan és passzívan is lehetőségünk van pihenni.

Sokak álma és vágya a hajós utazás. A tengerjáró hajóval olyan partmenti látnivalókat lehet egymás után felkeresni, amelynek plusz élményét a tengeri utazás adja.

A megszervezett, európai körutak is olyanfajta élményt adnak, amelyet saját szervezésben talán sosem valósítanánk meg. Az európai nagyvárosok felkeresése során már csak azt kell kiszámolni, hogy mit enged meg a pénztárcánk. Európai körutat persze magunk is levezényelhetünk, így egy megtervezett útvonal mentén haladva járhatjuk be a környező országok városait.

A last minute utazásokra most szezon előtt nem tudtunk lecsapni, de szezon végét még megcélozhatjuk. Talán nem olyan egyszerű összeegyeztetni a szezon utáni utazást a munkahelyünkkel, de ha meg lehet oldani, akkor érdemes kipróbálni egyszer, mert egészen mást tapasztalhatunk egy lecsendesedett környezetben, mint amikor a turisták szinte egymást tapossák.

Ha önmagunkat, a lelki békénket keressük, akkor keressünk egy olyan nyugodt helyet, amely vonz és azt sugallja, hogy visszatalálhatunk önmagunkhoz. Ehhez még inkább kedvező lehet az, ha egyedül vágunk bele az utazásba.

Lehet, hogy egy ilyen utazás során találod meg azt a helyet, ahová bármikor szívesen visszatérnél.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)