Jump to content

A csodálatos csatornafedő

2014. 03. 31. 15:08

Első pillantásra talán nem látunk túl sok fantáziát egy egyszerű csatornafedélben, pedig kis kreatívitással csodálatos dolgokat lehet belőle kihozni –és itt most természetesen nem a elrejteni kívánt tartalmukat akarjuk felszínre segíteni.

(kép:amusingplanet.com)

Belgiumban található Tom Frantzen vicces szobra, mely egy csatornafedél alól előbukkanó munkást ábrázol, aki épp kigáncsol furfangosan egy rendőrt. A szobor 1985-ben készült.

(forrás: laughingsquid.com)

 

Pozsony belvárosának talán egyik leghíresebb szobra a “Cumil”, egy jópofa bronzfigura, aki a csatornából kikönyökölve vígan nézi az utcán elhaladókat, sőt, talán még huncut módon a hölgyek szoknyája alá is beles!

(forrás:slovakrepublic.ca)

 

A kreatív emberekben többek között az a parádés, hogy bármi beindíthatja a fantáziájukat, és akkor a legképtelenebb dolgok is kikerülhetnek a kezük alól. Nekem ugyan eszembe nem jutna csatornafedél formájú retiküllel flangálni a hónom alatt, de hát ízlések és pofonok...

(forrás: foundshit.com)

 

A csatornafedelek elengedhetetlen kelléke minden falunak és városnak. Ám nem kell feltétlenül rútaknak, és feketéknek lenniük, vélekedtek Japánban, és megalkották a világ talán leggyönyörűbb fedeleit!

 

 

(forrás: Bored Panda)