Jump to content

Alább hagyott a munkakedv? Ne hagyd magad!

2022. 01. 25. 19:00

Vannak könnyebb és nehezebb napjaink. Észrevetted már, hogy a rossz napok mintha jóval hosszabb ideig tartanának?

Vannak napok, amikor már a reggeli ébredés során azt érezzük, hogy a legjobb lenne (mindenki érdekében) otthon maradni. Mivel ezt a legtöbben nem tehetjük meg kötelezettségeink miatt, így muszáj beállni a sorba és végezni a dolgunkat. Ezeken a nyűgösebb napokon úrrá lehet rajtunk a fáradtság, az ingerültség, a levertség. De még a jónak induló napban is jöhet olyan fordulat, amikor az energiaszintünk mintha kifogyna belőlünk. Jellemzően az ebéd után jelentkezhet és egyszerűen az álomkór kezd úrrá lenni rajtunk. Talán rögtön egy bögre kávéért nyúlunk, de könnyen lehet, hogy semmit nem ér. Hogyan lehetne produktívabbá tenni magunkat, ha délután elkap a mérhetetlen fáradtság?

 

Egyél okosan!

Az sem mindegy, hogy ebédkor mivel töltjük meg gyomrunkat. A nehéz és sok táplálék természetesen elnehezíti a szervezetünket és lelassít. A magas energiatartalmú ételekkel pedig az a gond, hogy hamar megtöltik a pocakot és felnyomják a várcukorszintet, csakhogy legalább olyan gyorsan le is csökken az és ránk tör az álmosság.

A szervezetünknek szüksége van energiára, tehát a nagyon óvatos étkezés sem megfelelő, mert az sem megoldás, ha munka közben folyton az ételre gondolunk.

Folyadékpótlás

Az egészséges életmódhoz alapjában véve hozzátartozik az elegendő folyadék fogyasztása, de ebéd után az emésztés is sok energiát vesz el tőlünk. Ha a szervezetünk nem jut elég folyadékhoz, akkor lassításra fogja a testünket és fáradttá válunk. Lelassulunk, álmossá válunk. A kávé – bár sokak számára evidens megoldásnak tűnik – egyáltalán nem jó megoldás a hidratálásra, hiszen az csak elvonja a vizet a testünkből, ezért csapvízben, ásványvízben szabad csak gondolkodni. Szóba jöhetnek még cukormentes teák is.

Felpörgetés

Lehet, hogy ebéd utáni félkómában semmi kedvünk nincs a mozgáshoz, azonban, ha a munkának haladnia kell és ehhez szükség van a komoly odafigyelésünkre, munkavégzésünkre, akkor megoldást kínál a mozgás. Akár pici helyen, irodában is elvégezhető mozdulatokkal frissíthetjük fel magunkat. Akár egy nyújtózkodás is jó lehet.

Friss

Ha lehetőségünk adódik, akkor a néhány perces mozgást akár szabad levegőn is el lehet végezni. Sőt ez a leghatékonyabb módja annak, hogy kezdődő álomkórunkon átlendítsük magunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)