Jump to content

Álláselnyerő praktikák

2014. 06. 30. 12:38

Szakmánként eltérő, mivel lehet megkapni egy állást. Van ahol a személyes ajánlás, a kapcsolatok a célravezetők, máshová a munkaügyi központokon keresztül lehet bejutni. Egy jó önéletrajz nélkül azonban szinte már sehol sem lehet boldogulni.

Sztárszakmának számít a marketing, a kommunikáció és a jog, ezek annyira telítettek, hogy egy ilyen álláshoz jóformán csak személyes ajánlással, kapcsolatok útján lehet jutni. A másik végletet a hiányszakmák, mint az informatika, a mérnöki, a pénzügyi, az értékesítési és az ügyfélszolgálati területek jelentik, ahová állásportálokon keresztül toborozzák a leendő munkatársakat.

A szak-, vagy betanított munkákat a munkaügyi központ közvetítésével lehet elnyerni, de lehet próbálkozni a munkaadók megkeresésével is, személyesen vagy emailben. A műszaki vagy közgazdasági irányultságú egyetemistáknak, főiskolásoknak pedig intézményük állásbörzéjét vagy valamelyik nagy budapesti egyetemi karrierfórumát érdemes felkeresniük.

A nyelvtudás megléte egy állás elnyerésekor ma már csaknem olyan alapvető kritérium, mint volt az érettségi az „átkosban”. Mégis az idegen nyelv ismeretének bizonyítása a különböző és gyorsan változó szintek miatt meglehetősen nehézkes. Míg korábban a magyar nyelvvizsgarendszer alap-közép- és felsőfokra tagozódott, addig az EU-s keretrendszer már 6 szintet tartalmaz. S hogy melyik passzol az álláshirdetésekben szereplő „kommunikációs", „társalgási", „tárgyalási" vagy „folyékony" előfeltételeknek, az gyakran csak az állásinterjún derül ki.

Egy jó önéletrajz már fél siker – szokták mondani a dörzsölt HR-sek. Mindenekelőtt az a fontos, hogy a CV pofás és gördülékeny legyen, semmiképpen ne aprólékos, inkább a lehető legjobban passzoljon a meghirdetett munkakörhöz. Domborodjon ki belőle, hogy miben profi a pályázó, s e képességét hogyan kívánja kamatoztatni, amennyiben felvételt nyerne. Ennek megfelelően kell az állásra jelentkezőnek a múltjából bizonyos részeket kiemelnie.

A siker másik felét a jelöltek előszűrése hozhatja meg. A HR-sek ugyanis a frappáns önéletrajz átfutását követően sokszor telefonon vagy egy teszt – akár online formában való – kitöltetésével választják ki azokat, akiket behívnak interjúra.

A legkeresettebb szakmák listája egyébként évek óta változatlan. A felvi.hu összesítése szerint a diplomások közül gépészmérnökből, villamosmérnökből, minőségbiztosítási mérnökből, szoftverfejlesztőből, IT programozóból, legalább két idegen nyelvet beszélő ügyfélszolgálatosból, könyvelőből, értékesítőből (ide általában nem csak diplomásokat várnak) kell a legtöbb, míg a szakmunkások közül az építőipariakra és a fémipariakra (például CNC-esztergályosra) a legnagyobb a kereslet.

(Fotó: www.huffingtonpost.com)