Jump to content

4 tévhit a kukoricáról

2014. 07. 26. 17:19

A kukorica azon ételekhez tartozik, amelyről igen nehéz lemondani. Nyár, strand, főtt kukorica. És igen, a félelem, hogy bizony hizlal. Most eloszlatjuk a kukoricát övező mítoszokat!

1. Tévhit: a kukorica egészségtelen
A kukorica egy egyszerű, tápanyagokban gazdag zöldség. Az a vélekedés, miszerint a kukorica egészségtelen, onnan fakad, hogy sok benne a keményítő, a szénhidrát. mivel az utóbbi éveket a szénhidráttól való állandó félelemben töltöttük, a kukorica természetesen rossz hírnévre tett szert az elszántan egészségtudatos emberek körében.

2. Tévhit: a testünk képtelen megemészteni a kukoricát
Bár igaz, hogy a kukorica nagy mennyiségben tartalmaz nem oldódó rostokat, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy káros is. Sőt, egy kutatás szerint ezek az „oldhatatlan” rostok segítenek egyensúlyban tartani a bélflórát.

3. Tévhit: kevés benne a tápanyag
Természetesen a kelkáposzta és a spenót nagy népszerűségnek örvend a tápanyagtartalom-vadászok körében, de azért a kukorica sem áll utolsó helyen. A kukoricában B-vitamin, C-vitamin, kálium és magnézium is található, de anti-oxidánsok is fellelhetők benne.

4. Tévhit: sok cukrot tartalmaz
Ha a banánt nem kerüljük cukortartalma miatt, akkor a kukoricával miért tennénk? Egy banán közel ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint egy cső kukorica, viszont körülbelül kétszer annyi cukrot. Csak összehasonlításképpen: a kukoricában 6-8 gramm, míg a banánban kb. 15 gramm cukor van.

 

Forrás: www.huffingtonpost.com

(Fotó: everybodyeatsnews.com)