Jump to content

Így lehet a legjobban kimaxolni az epret!

2015. 05. 06. 11:18

Végre itt a várva várt eperszezon, a zöldségespultokon szinte már mindenütt ott piroslik, illatozik e pompás tavaszi gyümölcs. Eláruljuk, hogyan tudod az eper ízét maximumra tekerni!

Persze nagyszerű dolog csak úgy, magában bekapkodni a piros gyümölcsöket, vagy tejszínhabba tunkolva fogyasztani, de ha igazán jót akarsz magadnak, kapcsold be a sütőt!

Úgy bizony, az eper grillezve is az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Próbáld csak ki, hidd el, te is dorombolni fogsz a gyönyörűségtől!

Vágd félbe-negyedbe az eperszemeket (mérettől függően), a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra! Egy nagyobb tepsire terítsél sütőpapírt –így majd kevesebbet kell sikálnod, és a gyümölcsök kifolyó balzsamos szirupját is könnyebb lesz összegyűjtened. Az eperdarabkákat oszlasd el a papíron, szórd meg egy nagy kanál porcukorral és cseppegtess rá összesen egy evőkanálnyi vaníliaaromát! Süsd e kompozíciót egy fél órán keresztül.

Önmagában is nagyon finom lesz a végeredmény, de rétegesen ráteheted joghurtra, vagy felvert mascarponéra, vagy szórd rá salátára és keverj hozzá pár szelet avokádót!

Még egy érv a grillezett eper mellett: műanyag dobozban, vagy üvegedényben tárolva akár egy hétig is eltarthatod a hűtőszekrényben.

(Kép: goodlifeeats.com)