Jump to content

Hogy tényleg nagy legyen a nap

2021. 07. 04. 19:00

Talán nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy az esküvő mindenki életében egy nagyon fontos napot képvisel. Természetesen nem mindegy az, hogyan szervezzük meg, mint ahogy az sem, hogy végül hogyan sikerül levezényelni egy ilyen fontos eseményt.

A nyár a legkedveltebb időszaka az esküvőknek. Nemcsak az időjárás a legkedvezőbb ebben az évszakban, de úgy tűnik, hogy idén már a koronavírus sem gátolja a megálmodott esküvő kivitelezését. Vírus ide vagy oda, több minden befolyásolhatja azt, hogyan sikerül egy esküvő.

Mire kell figyelni, ha az eljegyzésen már túl vagytok és az esküvő gondolata is megfogant a fejetekben?

Időben

Az egyik nagy titok a szervezésben van. A még nagyobb titok pedig abban, hogy a szervezésnek, foglalásnak időben kezdjetek neki. Azt hiszitek, hogy sok idő van még a kitűzött dátumig? Ami nektek soknak tűnik, az a szervezésben egyáltalán nem így működik. A legnagyobb hiba, amit később nagyon megbánhattok, ha nem kezditek időben kézbe venni a saját nagy napotok megszervezését.  

Fotózás

A nyári időjárás leginkább hőséget jelent. Az esküvői fotózás mondhatni, hogy elmaradhatatlan, hiszen ki ne szeretné megörökíteni és majd később is olyan jó a szép fotókat elővenni, nézegetni. Ugyanakkor az időzítés kulcsfontosságú. Legtöbbször a nagy napon készülnek ezek a fotók, de ha nagy hőséget jósolnak az esküvő idejére, érdemesebb a fotózást a korai órákra időzíteni. Sőt, akár napokkal korábban megtörténhet. Ugyan plusz sminkelést, fodrászkodást, öltözést jelent, de inkább, mint hogy az izgalom és a hőség akár rosszullétet is előidézzen.

Evés, ivás

Az esküvő egy olyan ünnepnap, aminek központi eleme az evés, ivás és szórakozás. A finom ételek mellett fontos helyet szerepelnek a különféle italok, azonban a nagy hőségben ez egészen máshogy hathat. Nemcsak a násznép ihat a kelleténél többet, hanem bizony a nap főszereplői is. Ráadásul a meleg, az izgalom, az éhség mind szerepet játszhat abban, hogy a vőlegény vagy a menyasszony esetében is gyorsabban hat az alkohol, mint máskor.

 

Ruházkodás

A menyasszonyi ruha kardinális kérdés a nagy napon, de olyat kell választani, hogy azt több órán keresztül viselni. Vegyük figyelembe, hogy mikor lesz az esküvő, milyen cipővel akarjuk viselni. A szépségen kívül a kényelem is nagyon fontos szempont, mert ha állandóan igazgatni kell a ruhát, a cipő kényelmetlen, feltöri a lában, az egész napra kihatással lehet.

Gyűrű

Nemcsak az fontos, hogy időben meglegyen a gyűrű amit egymás ujjára felhúztok, de az sem mindegy, hogy az kinél lesz, vagy hogyan fog az oltár elé érkezni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)