Jump to content

Maszkolás dizájnosan

2020. 09. 10. 19:00

Sajnos vagy nem, a maszk életünk részét képezi és nemhogy csökkenne használatának mértéke, most újból nagyobb szerepet kap.

Olyan sajátos és kötelező kiegészítőnkké vált, amelyet viselnünk szükséges magunk  és mások védelme érdekében is. Lehet szeretni és nem szeretni, a lényegen mit sem változtat.

Magunknál hordjuk és ahol szükséges, ott viseljük is. Csak idő kérdése volt, hogy egy olyan darab, mint a maszk, amely a mindennapi öltözékünk mintegy kényszerű kiegészítője mikor kap a divat szempontjából is figyelmet. Szerte a világban készültek sokféle anyagú, mintájú, az orr és a száj eltakarására hivatott darab.

A koronavírus és az az elleni védekezés annyira bekúszott az életünkbe, hogy minden téren jelen van. Megváltoztatta a tanulást, a munkát, a teljes létünket. Máshogy gondolkodunk kicsit azóta, hogy megéltünk egy karantén időszakot és az újabb küszöbén állunk. Úgy vesszük elő a zsebünkből, a táskánkból a maszkot, mintha az mindig is hozzánk tartozó lett volna. Éppen ezért került jobban a divatban is szem elé a maszk. Ha pedig már mindennapi viseletünk része, akkor miért ne lehetne sikkesebb, stílusosabb. Az ékszerek, a bizsuk is sokunk naponta használt kiegészítője, így valaki gondolt egyet és alkotott, amelynek eredménye egy olyan maszk, amelyről egy lánc csüng le.

Lánc a nyakba, maszk a szájra

A hagyományos maszkot is fel lehet dobni és ehhez egy lánc is elég. A fülrésznél rögzített lánc lehet bizsu, gyöngyből fűzött és nemcsak a dizájnt szolgálja, hanem az állandó viseletet is megkönnyíti. A maszkot ugyanis nem mindig viseljük, de hogy ne felejtsük sehol, mint a szemüveget, a nyakunkba is hordhatjuk használaton kívüli esetekben. Amikor viselésre kerül a maszk, akkor pedig a láncnak kiegészítő funkciója van, mint funkcionális. Egy teljesen egyszerű maszkot is tehetünk különlegesebbé, használhatóbbá. Így is lehet csinálni:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | Videó: https://www.youtube.com/watch?v=BdsyEnb6vBg)