Jump to content

Ez a gránát máshogy robban

2019. 11. 28. 19:00

Az egészségünk érdekében sokat tehetünk, ha annak megfelelő élelmet viszünk be a szervezetünkbe és a mozgással is kordában tartjuk testünk minden részét. Zöldség, gyümölcs, sok folyadék az, amivel garantáltan jót teszünk.

A téli időszakban azonban a gyümölcsök mennyisége megcsappan. Imádjuk az almát, de egy idő után talán az is egyhangúvá válhat. Szerencsére már a kisebb és nagyobb élelmiszerüzletek is jól felszeretlek mindenféle termékkel, így a gyümölcsök között több olyan feltűnhet, amelyek korábban akár ismeretlenek voltak számunkra.

A gránátalmáról mesékből is hallhattunk, de ha még eddig csak szemeztél azzal, hogy vásárolj és kipróbáld milyen ízű a gránátalma, akkor csak azt tudjuk üzenni, hogy: CSINÁLD!

A gránátalma csak nevében alma, az alakja miatt, annál azonban jóval izgalmasabb gyümölcs. Izgalmasságán túl már csak hatékonysága a jobb. Az ősz végén termő, Nyugat- és Közép-Ázsiából származó cserje gyümölcse nevét a latin granatus, vagyis magvas szóból ered. A gránátalma külső héja ugyanis sok-sok apró magot foglal magába. Több százat. A bordó színű, apró magvas gyümölcs fogyasztása több ponton jó hatással van a szervezetünkre.

Az első jó hír az, hogy nagyon alacsony a gránátalma kalóriatartalma, így bátran fogyasztható akár fogyókúra esetén is. Ennek ellenére rosttartalma igen magas, így az emésztésre jó hatással lévő gyümölcs még a méregtelenítésben, a súlycsökkenésben is szerepet játszhat.

A következő jó, amit a gránátalma az emberi szervezettel tehet az az, hogy csökkenti a koleszterinszintet, fogyasztásával akár a szívbetegségek kialakulásának esélyét is csökkenteni lehet.

A rostban gazdag magvak a C- és K-vitamin forrásai, így a véralvadás, az egészséges csontok megőrzéséhez, az immunrendszer erősödéséhez hozzájáruló gyümölcs.

Az emberek jó része a súlyával és az öregedés jeleivel küzd. A gránátalmáról már tudjuk, hogy a fogyásban is segíthet, de magas antioxidáns tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedését is.

Ugyancsak védelmezője lehet a magvas gyümölcs a vesének és a májnak is, mert a káros anyagoktól megvédi ezeket a szerveket, és az esetleges károsodás regenerálódásában is segít.

Sőt, bizonyított, hogy a rákos sejtek burjánzását is meggátolhatja a gránátalma.

A csak nevében gránátalma húsához nem olyan egyszerű hozzájutni, mint az alma esetében. Aki pedig életében először kóstolja a sok magvas gyümölcsöt, az meglepődhet a felbontásakor. Hogy minél ügyesebben menjen, megmutatjuk hogyan is kell felbontani ezt a szuper gyümölcsöt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=FKcwh4ltPcg)