Jump to content

Próbálj valami újat, amiben a kedved leled

2019. 06. 24. 19:00

A nyári szünet kezdetével csak a gyerekek nyakába szakadt a hosszú szabadság. A felnőttek jelentős része dolgozik. A szabadság ideje alatt beiktatható a nyaralás, pihenés.

A felnőttek pihenésre szánt ideje jóval kevesebb a nyáron, mint a diákoké, így egyáltalán nem mindegy, hogy azt az időt mire használjuk ki. Természetesen a nyaralás is egybe szokott esni a szabadsággal, így az a pihenésből jó néhány napot elvesz (akár az egészet).

Aki azonban nem is megy nyaralni az idén, ám mégis hasznosnak, tevékenynek szeretné érezni magát, és nem lételeme az egész napos henyélés, azok számára nem rossz ötlet egy-egy új tevékenység kipróbálása. Ki tudja, talán hobbivá minősül át.

A nyári szabadságba mindenképp be kell iktatni az aktív pihenést, mert máskülönben nem regenerálódunk se fizikailag, se szellemileg, és az újbóli munkába állás még nehezebben fog menni. Az azonban mindenkinél más, hogyan tölti a szabadidejét. Az a tudat, hogy nem kell korán kelni, már megnyugtató tud lenni, és érdemes olyan tevékenységeket beilleszteni a napokba, amelyek feltöltenek, újat adnak, pihenésként tekintünk azokra. Akinek már van olyan hobbija, amelybe szívesen elmerül, mert kikapcsolja, elfeledteti a mindennapi küzdelmeket, szerencsésnek mondhatja magát, de nem kizárt, hogy másban is megtalálhatja önmagát.

A szabadság eltöltése lehet passzív, vagyis amikor az ágyból nem is szívesen mozdul ki az ember. A dolgos hétköznapok kivehetik az emberből az energiát, ezért mindenképp szükséges a pihenésre időt szánni. Ha pedig már idegesít a semmittevés, akkor lehet annál hatékonyabb és produktívabb lenni.

A megfelelő hobbi megtalálásához fontos az önmagunk ismerete. Ha nem vagyunk nagy társasági emberek, és nem is szeretnénk tömegben lenni, akkor olyan hobbit válasszunk, amelyet otthonunkban is tudunk gyakorolni. Mások pontosan arra vágynak, hogy a megszokott közegből kiszabadulhassanak, új emberekkel ismerkedhessenek meg. Az igények tehát lehetnek mások. Van, aki a szabadba vágyik, más viszont azt élvezi, hogy végre otthona kényelmét és nyugalmát élvezheti úgy, hogy közben jól érzi magát.

Az internet nemcsak abban segít, hogy megtalálhassuk az új elfoglaltságunkat, hanem annak gyakorlásához helyszínt és ötleteket is biztosíthat. Legyünk nyitottak, próbálkozóak. Lehet, nem elsőre találjuk meg valamiben a kedvünket és önmagunkat, de ne hagyjuk magunkat elveszni sem a semmittevésben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)