Jump to content

Természet ihlette játékos képek

2013. 11. 05. 12:00

Az iskolaszezon beindulása után, mikor már a természet színesebb oldalát mutatja, rengeteg helyen találkozhatunk őszi témájú kézműves és művészi projektekkel. Most Kerstin Hiestermann képeit mutatjuk be, melyek játékosságuk mellett rendkívül inspirálóak.

Kerstin Hiestermann varázslatos képei képzeletének világát tárja szemünk elé. Számtalan csintalan kis szörnyeteg, egér, kacsa, szarvas és még sok figura kalandját követhetjük nyomon ezeken a végtelenül bájos kis műalkotásokon. Mottója: A gyermek még bennem él! Szezonális virágok, levelek, gyümölcsök és egyéb természetben gyűjtött anyagok, hétköznapi tárgyak köré szövi a történetet és kelti életre figuráit. Tiszta vizuális költészet! Ha jobban belegondolunk, Kerstin alkotásai inspirálóan hathatnak bárkire. Miért ne gyűjthetnénk közösen a gyerekekkel leveleket, bogyókat, vagy bármit, amit találunk, és azokat megpróbáljuk életre kelteni papíron. A gyerekek imádni fogják!

A háromgyermekes édesanya csodálkozik azon a lelkesedésen, amit képei váltanak ki az Instagram oldalán. Jópofa szabadidős elfoglaltság, amit egyre többen követnek figyelemmel a világ különböző pontjairól.

Itt egy kis szörnyeteg, akinek hosszú füle, nagy szeme van, és aki legtöbbször a bajkeverő gyermeket személyesíti meg. A minimalista képek zömén köré épül a történet, mint amikor egy teli doboz eperből hiányzik egyetlen szem, a kis szörnyecske a doboz mellett ül, szája körül piros folt... Ha megnézzük a többi képeit is, akkor kiderül, hogy e hölgy gyűjteménye egyszerű, színes kollázs, amelyben a humor is szerepet kapott.