Jump to content

Jó, ha van, kár, ha nincs

2021. 06. 15. 19:00

Ha egy nő hisztis, és ez az állapot egyre sűrűbben jelentkezik, akkor azt szokták mondani, hogy bizonyára nincs kapcsolata, nem volt része már rég szexuális élményben. A szex és a hangulat között ugyanis kapcsolat van.

Természetesen más igényeink vannak úgy eleve az életünk különféle szakaszaiban, így annak megfelelően változik szexuális étvágyunk is. Teljesen egyértelmű, hogy a kapcsolatában már évek óta lévő felek nem úgy tekintenek egymásra, mint azok, akik még éppen a tűz hevében égnek. Nincs is ezzel semmi gond, de az egyáltalán nem árt, ha a szex mégis az ember életének részét képezi. A szex ugyanis jó hatással van az emberi testre és a lélekre is, és ebből az is egyértelmű, hogy ha nincs szexualitás tartósabban az életünkben, az ugyanúgy hatással van ránk.

Sok minden adhat számunkra boldogságot és örömet. Kétségtelen, hogy ezt nemcsak a szex jelentheti. Örömünket lelhetjük a barátokkal való kirándulásban, amely feltölt, szórakoztat és akár évek múlva is szívesen idézzük fel. Ugyanakkor a szexualitás semmivel sem összehasonlítható örömforrásunk. Bevalljuk-e vagy sem, de erre mindenkinek szükséges és igénye is van, az intenzitás azonban lehet nagyon különböző. A kellemes, vad, érzéki szexuális kapcsolat vágyni fogunk, ha azt egyszer megtapasztaltuk. A mással való ilyenfajta intim érzékelés közben hormonok és érzelmek is felszabadulnak, amelyek hatással vannak ránk.

A szexualitás attól olyan különleges, hogy közben bőrkontaktus is kialakul két ember között, amely olyan nyugalmat adhat, mint amelyet a baba és a mama él át. Az érzelmi stabilitásunkhoz erre nagy szükségünk van.

A szex nemcsak érzelmi kiegyensúlyozottságot eredményezhet, hanem a stressz kezelésében is hatékony lehet. Márpedig a felgyülemlő stressz nagy rombolást tud végezni, főleg, ha nem törődünk azzal. Ám a jó szexuális élettel hatékonyan lehet megszabadulni a feszültségtől. Ez csak abban az esetben nem érvényes, ha maga a szex okozza az ember életében a stresszt.

A szexualitás még az elmére is hatással van. Serkenti az agy vérkeringését, ezáltal pedig a különböző agytevékenységekre is jó hatással van.

A szex ráadásul meghozza az étvágyat. Persze, szex nélkül is lehet élni, ezt sokan tudják felmutatni, de a szex jó és egészséges. Élni kell a természetnek ezzel a lehetőségével.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)