Jump to content

Mi kell a jó szexhez?

2021. 05. 04. 19:00

Az ember nemcsak szerelemre vágyik, hanem minden, ami ahhoz kapcsolatos meg amit a szerelemtől elvárunk.

Abban az emelkedett érzelmi állapotban, amelyet szerelemnek nevezünk, úgy gondoljuk, hogy minden tökéletes. Valóban úgy van, hogy egy rózsaszín szemüvegen át tekintünk a világra és főleg a társunkra. A kezdetekben lehet esetlenség a szexualitásban, de ha a szerelem elveszi az eszünket, akkor még efelett is könnyebben elsiklunk. Úgy gondoljuk, hogy minden úgy tökéletes, ahogy volt, mert annyira boldogok vagyunk.

 

A tudomány szerint

Egy idő után, amikor már kezd a kép tisztulni, sokkal reálisabban láthatjuk a saját helyzetünket. Talán még azt is, hogy a szex működhetnek sokkal jobban. Vajon mi befolyásolja azt, hogy milyen a párok szexualitása?

A kutatások szerint nem a vérmérséklet és a libidó az, ami jobb szeretkezéseket eredményez. Úgy tűnik, hogy nagyobb szerepe van annak, hogy ki mennyire tervez előre, mekkora kötelességtudattal bír vagy milyen lelkiismeretes.

Egy kutatás során közel ezer párt vontak be a kísérletbe. Azt gondolnánk, hogy a spontaneitás egy olyan tényező, amely felkorbácsolja a kedélyeket. Az ad hoc módon és nem kiszámíthatóan indítványozott szex a legjobb. A tanulmány szerint egyáltalán nem így van.

A jó szexben nagyobb szerepe van

  • megbízhatóságnak,
  • a fegyelmezettségnek,
  • az előre tervezésnek,
  • a célorientáltságnak,
  • a hatékonyságnak.

Minél több, a fent leírt tulajdonsággal rendelkezik egy ember, annál jobb lehet a szexuális élete. Ráadásul minél több a jó élmény a testiség területén, annál nagyobb kedvet is hoz a továbbiakban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)