Jump to content

10 rossz kifogás, amiért a szakítást fontolgatjuk

2015. 01. 17. 21:08

Gondolhatunk úgy a szakításra, mint egyetlen megoldásra – és sokszor valóban az. De vannak esetek, amikor csak ürügyet keresünk, hogy miért is szakítsunk. Ekkor valószínűleg már nem szeretjük azt, akivel együtt vagyunk, mert a következő „okok” még rossz kifogásnak is gyengék.

Lehet, hogy már nem vagyunk szerelmesek, vagy félünk a jövőtől, önmagunktól, ezért kifogásokat gyártunk, hogy miért kellene szakítani. Leginkább zavarodottságunk jelei ezek, de inkább mérlegeljünk, mielőtt végleg búcsút intünk a másiknak, és semmiképp se szakítsunk a következő „okok” miatt:

1. Más vonzó nőket is észrevesz
A párodnak elkötelezettnek kell lennie feléd, de ez nem azt jelenti, hogy nem nézhet másra. Van, aki szerint egy kis flört is belefér, mert ez tartja ébren a másik iránti érdeklődést és nem hagyja ellaposodni a kapcsolatot. Ha elkényelmesedünk egy kapcsolatban, az sosem vezet jóra.

2. Veszekedtetek
Ki nem? Előfordulnak viták egy párkapcsolatban, sőt. Sokszor igenis jó hatással vannak a párokra. Ne hagyd, hogy kis vitákon múljon a kapcsolat.

3. Nem értetek egyet egy ízlésbeli dologban
Mi van, ha a párodnak égnek áll a haja a kedvenc zenédtől? Semmi. Sehol sincs megírva, hogy mindenben egyet kell érteni, főleg ízlésbeli dologban nem. Amíg az egyik fél nem akarja ráerőltetni az ízlését a másikra, addig nincs komolyabb probléma.

4. Nincs elég idő a kapcsolatotokra
Ez csak duma. Arra van idő, amire szeretnénk, hogy legyen. Ha valóban szeretnétek, megoldjátok.

5. A párod nem csinál meg mindent, amit kérsz
Ő nem a három kívánságot teljesítő aranyhal. Egy kapcsolatban – általában – két egyenrangú, független ember van. Ne szakíts azért, mert nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy te szeretnéd.

6. Éppen nem vagy boldog
Ha egy kapcsolatban tartósan boldogtalan valaki, az más tészta. De ne adjunk fel egy egyébként jó kapcsolatot, ha éppen nem érezzük boldognak magunkat – egy kapcsolat hullámvölgy.

7. Nem szereted a rossz szokásait
Azt hiszed, neked nincsenek? Az nem ok a szakításra, ha horkol vagy szétdobálja a cuccait. Ne legyél felszínes.

8. A szingliségről fantáziálsz
Milyen jó is volt, amikor nem kellett máshoz alkalmazkodni… Arra is emlékszel, hogy akkoriban nem álmodoztál másról, csak egy jó kapcsolatról?

9. Nem akarsz elköteleződni
Nagyon kevés kapcsolat szól egy életre. És erre semmi sem garancia – képzeld, még a házasság sem. Ezzel jobb, ha megbarátkozol.

10. Új dolgokat tudsz meg róla
Ha sokáig vagytok együtt, egyre jobban megismered a másikat, és igen: érhetnek meglepetések. De mindenkinek vannak gyengeségei és hibái, ha mindig szakítanál egy rossz tulajdonság felfedezésekor, akkor egyedül maradnál örökre. Nem nyerő taktika.

 

www.huffingtonpost.com

Fotó: elitedaily.com