Jump to content

Hogyan érhetjük el, hogy belénk szeressen a Nagy Ő?

2014. 05. 07. 11:06

Régóta vágyik egy romantikus kapcsolatra? Hiába vár türelmesen, csak nem jön a királyfi, vagy a hercegnő fehér lovon? Akkor lássuk, mit tehet Ön, hogy elősegítse a szerelem felizzását maga körül!

A népszerű amerikai blogger, Eric Barker a tudományos kutatások segítségéhez folyamodott, hogy megkönnyítse Ámor dolgát az ügyünkben.

A közvéleménykutatások szerint a következő dolgok miatt szoktunk halálosan beleszeretni a másikba:

-Hasonló háttér, érdeklődés, személyiség

-Fizikai közelség

-Vonzó személyiség és megjelenés

-Kölcsönös vonzalom

-Társadalmi nyomás, és mások elismerése

-Apró vonások a másik mozgásában, hangjában, szemében, kiállásában

-Az, hogy úgy érezzük, készen állunk egy romantikus kapcsolatra

-Van lehetőségünk arra, hogy kettesben legyünk a másikkal.

-A helyzetben, vagy a másikban rejlő titokzatosság, izgalom

-„Itt vagyok!”

Érdemes ezek közül elsőként a közelséget megvizsgálnunk. Egy 1950-es években végzett felmérésből kiderült, a házaspárok nagy része egymás közelében lakott már azelőtt, hogy megismerkedtek volna, de más kutatások is azt igazolják, hogy többnyire azokkal barátkozunk, akik a közelünkben vannak. Barker szerint tehát akárcsak a marketingben, a pártalálásban is nagyon fontos a termékkel, és szerény személyünkkel való ismételt találkozás. Persze csak attól, hogy valakivel sűrűn összefutunk, még nem leszünk belé halálosan szerelmesek, hiszen ha valamit, vagy valakit sokat látunk, az azokat az érzelmeinekt fogja felerősíteni, amiket alapvetően érzünk iránta. (Tehát hiába meetingel napi rendszerességgel a borzasztó munkatársával, nem valószínű, hogy bele fog szeretni...) Ha viszont szerelemre vágyik, mi sem egyszerűbb, gondolja át, hol, milyen körülmények között tölti a napjait, és azt is, pontosan milyen típusú emberekkel szeretne megismerkedni, aztán szervezzen magának olyan jellegű programokat. Ha egész nap otthonról dolgozik, ne csodálkozzon, ha egyedül van. Kalandra fel!

-„Ki, ha nem én?!”

Ami egy másik tényezőt, a vonzó személyiséget illeti, más kutatásokból az derül ki, hogy a magabiztosságot sugárzó embereknek több szerelmi kapcsolata van. Úgyhogy húzza ki magát, és higgyen önmagában, a többi sima ügy! (Ha esetleg mégsem érezné elég öntudatosnak magát, íme a módszer 10 lépésben, hogy mégiscsak az legyen! 

-„Harmadosztályú focimeccs? A kedvencem!”

A régi mondás, miszerint az ellentétek vonzzák egymást a mágnes esetében igaz ugyan, de az emberi kapcsolatokban korántsem. Mindenki sokkal jobban érzi magát egy olyan ember társaságában, aki osztja a véleményét és nézeteit. Ezért ha megismerekedik valakivel, aki szimpatikus önnek, keresse a közös halmazt, a hasonlóságokat és helyezze arra a hangsúlyt!

-„Akciófilm? Mindenképp!”

Erős érzelmeket kiváltó helyzetekben az emberek könnyebben szerelembe esnek, legyen az akár egy tomboló vihar, vagy egy közeli hozzátartozó halála, de ez lehet a magyarázata a Stockholm-szindrómának is, amikor az elrabolt személyek beleszeretnek fogvatartóikba. De ugyan ezt a felturbózott érzelmi hatást elérhetjük egy akciófilm közös megtekintésével.

-„Tükröm, tükröm...”

Végül, de nem utolsó sorban, hiába is tagadjuk, a külső igenis sokat nyom a latban. Önmagának, és jövendőbeli szerelmének is tartozik annyival, hogy a legtöbbet hozza ki magából: legyen ápolt, vigyázzon az egészségére és mozogjon sokat. A többi meg, ne aggódjon, jönni fog magától.

(Kép: steveartgallery.se)