Jump to content

Ezt rontják el a nők a férfiak szerint

2014. 03. 22. 21:35

Lehet erről a témáról barátnőkkel töprengeni, de valójában csak az ellenkező nemtől tudjuk meg az igazságot. Férfiakat faggattunk, mondják el, melyek a legnagyobb hibák, amiket nőként elkövethetünk a párkapcsolataink során. Mutatjuk az eredményt!

A férfiak számtalan dologban különböznek a nőktől. Egyszerűen máshogy működnek. Sokszor nem értjük hol rontjuk el. Íme a 9 legtöbbet említett hiba, amin elbukhat egy jól induló párkapcsolat!

1. Nyomásgyakorlás. Két vacsora és már együtt akarjuk tölteni az egész hétvégét. Majd egyszer együtt alszunk hétvégén és már össze is akarunk költözni. Összeköltöztünk és már házasságot és gyerekeket akarunk. Ismerős ugye? Minden nőnek vannak álmai, tervei. De ha ezeket a fejben futó programokat rá akarjuk nyomni rögtön a kiválasztott férfira, hamar elijed. Szinte mindig. Ő ugyanis nem nyomja ránk a saját „agendáját“ – például ha ő el akar menni a haverokkal este, hát elmegy. Nem szervez rögtön családi hétvégét és nyaralást. Egyik napról a másikra gondolkodik, és élvezi az estéket Ne nyomadkodjunk, ne erőszakoskodjunk, mert hamar elszalad.

2. A legrosszabbra gondolunk. Ha nem hív vissza, akkor biztos autóbaleset érte. Vagy megcsal. Nem akar hétvégén bemutatni a szüleinek, tehát nem szeret. Pedig lehet, hogy csak iszogat a haverjával a bárpulton és közben a kabátja zsebében van a telefon. Lehet, hogy nem jön ki az apjával egy ideje és semmi kedve ennek minket is kitenni. Ezer és ezer oka lehet annak, ha valami nem úgy alakul, ahogy a mi fejünkben leprogramozódik. A vádaskodás, gyerekes besértődés nem nyerő pozíció.

3. Ki akarjuk sajátítani. Ne menj el megint a haverjaiddal! Ne járj focizni annyit! Megint sokáig dolgoztál. Előbb utóbb mindent ki fog találni, hogy tényleg a lehető legkevesebbet legyen velünk. Ha úgy érezzük - és tényleg így érezzük-, hogy a másiknak nem mi vagyunk a prioritás, annak igazából felesleges hangot adni. Gondold csak végig. Ugye így van?


 

4. Elkezdünk függeni. Megszűnnek a saját programjaink. Már csak a „mi“ létezik. Már nem járunk már el a csajokkal – hátha akkor ő se megy el annyit a haverokkal. Hirtelen azt se tudjuk melyik cipőt vegyük meg egyedül az üzletben, merre van az autópálya és hogy kell befizetni a csekkeket. Függeni kezdünk. Majd ő elintézi. Ebből lesznek a cuki „apuci“-féle kapcsolatok. De ő lehet, hogy nem az apukánk akar lenni, hanem a pasink. Hm?

5. Nyomozunk. Elolvassuk az sms-eket, emaileket. Átforgatjuk a zsebeket, és megnézzük az autóban a kilométer számlálót. Ez nem csupán női szokás, a férfiak sem ártatlanabbak ezügyben. Ez oda-vissza érvényes. Csúnya szokás, na. Ha úgy érezzük, hogy parnerünk csinálja ezt velünk, azonnal lépjünk le!

6. Meg akarjuk változtatni. Beleszeretünk abba, hogy ő a társaság középpontja, de aztán már ne járjon el sehova bulizni. Sportos, de azért ne focizzon olyan sűrűn a barátaival. Szétszórt, de mi lenne, ha elkezdene végre összepakolni maga után és lefűzné a számlákat. Cseszegetni kezdjük és azt hisszük, hogy meg fog változni. Pedig ha nem akar, nem fog. És miért akarna?

7. Szerepet játszunk. Eljátszuk, hogy mások vagyunk. Felhívjuk magunkra a figyelmet, majd az ő stílusában kezdünk el élni. Amíg szeretjük az ő zenéjét hallgatni, addig nincs baj. De aztán átesünk a ló másik oldalára. Elkezdünk rajongani a hokimeccsért, pedig valójában megfagyunk a lelátón. Kiképezzük magunkat a háborús filmekből és oldtimerekből, és a végén ő választja ki a szoknyánkat is estére. Ne csináld, nem fenntartható! Ha beléd szeretett, magadért tette. Bejöttél neki. Miért akarnál más lenni? Amellett, hogy rém fárasztó, nem fogod bírni hosszútávon. Ő majd egyre többet akar, te meg elkezdesz besokkalni. Vagy egyszerűen csak már nem leszel érdekes számára.

8. Nem olvasunk a jelekből. Amikor azt gondoljuk, hogy majd velünk más lesz. Ha az előző csaját százszor megcsalta, minket nem fog. Otthagyta a kedvemért, szó nélkül az előző családját, csak azért hogy velem élhessen? Milyen romantikus! Nos, hát nem az. Tudni kell olvasni a jelekből. Aki hazudva távozik előző életéből, ott azért legyünk résen. Van egy olyan mondás, hogy nem sok férfi kelne el újra, ha lenne módunk leülni az ex-ével egy jót beszélgetni. Nem kell eltemetni a reményeket első perctől kezdve, de azért maradjunk reálisak!

9. Hamar szerelmet vallunk. Elkezdünk a harmadik este arról beszélni, hogy érzünk iránta. Csak azért mert volt pár jó esténk. Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig. A vonzó férfi sok nőnél bejön. Kevés van belőlük. Ebből kifolyólag aki vonzó, annak tapasztalata is van. Ő nem azt várja el egy nőtől, hogy az rögtön berendezze vele gondolatban a konyhát. Kell egy kis játék, pici bizonytalanság. Ez nem taktikázás, hanem midenre aludni kell egy kicsit. Neked is, neki is. Hagyj időt a vadásznak!

+1 Nem jó ha a párkapcsolattól akar egy nő boldog lenni. Magunkkal kell jóban lennünk, ahhoz hogy vonzó társaság legyünk. Akár férfitársaink, akár barátnőink számára. Lehet és kell is tudni megtanulni egyedül is élvezni az életet, programokat. És ehhez rengetegen akarnak majd becsatlakozni, életünk részévé válni. Maguktól, manipulációk, és színjáték vagy erőszak nélkül. 

 

(Fotó: sheknows.com)