Jump to content

Könnyítsd meg a reggeli öltözködést!

2022. 01. 05. 19:00

A január különösen nehéz hónapnak bizonyul. Ünnepen túli hangulatunkat csak a hideg, az eső és a sötétség múlja felül.

Ebben az időszakban még a reggelek is nyűgösebbek lehetnek. Rossz kiszállni a meleg ágyból és annak gondolata is elrémíthet, hogy felvegyük magunkra azt a ruhát, amiben dolgozni megyünk. Már a reggel kihívások elé állíthat és úgy érezhetjük, hogy megpecsételődött az egész napunk. Csak azért, mert tél van és január még nem kell, hogy ennyire borúsan lássunk mindent. Ha a reggelek amúgy is kihívások elé állítanak, akkor érdemes kezünkbe venni az irányítást.

 

Legyen rend(szer)

Többféle fronton kell megfelelnünk akár otthon is. Mire ellátjuk a családot, magunkra kevesebb időt tudunk fordítani. Ezért nem mindegy, hogy a ruhatárunk milyen rendben van. Ennek érdekében nyugodtan változtathatunk a szekrényben való rendszerezésen. Vannak olyan darabok, amelyeket együtt szeretünk hordani, akkor egy vállfára is kerülhetnek vagy egymás mellé. A reggeli ruhaválasztást nagyban megkönnyíti az ilyen elhelyezés.

 

Váltakozva

Miért ne viselhetnénk egy héten többször is ugyanazt a nadrágot vagy szoknyát? Senki nem veszi észre, hogy ugyanaz a darab volt rajtunk kedden, ha csütörtökön egy egészen más felsővel viseljük. Érdemes a szekrényben úgy rendezni a ruhákat, hogy amelyek összeillenek, azok egymás közelében legyenek.

A megfelelő táska

Fontos kiegészítőnk a táska. Ezért a kínálat is legyen egy helyen, hogy egyikből a másikba való átpakolás gyorsan megtörténhessen. Nemcsak felgyorsíthatjuk a pakolást, de a napi viselethez is hatékonyabban tudjuk igazítani a választást.

Mentődarab

Van az úgy, hogy nem érezzük magunkat semmiben sem komfortosan vagy nincs kedvünk egyik-másik ruhadarabhoz. Éppen ezért legalább 2-3 olyan alapdarabunk mindig legyen a ruhatárunkban, amelyek a kényelmet, a komfortot és a jó közérzetet megadhatják. Ez mindenki számára mást jelenthet, de találjuk meg azt, amihez akkor nyúlunk, ha már más nem jut eszünkbe.

 

Kikészítve

Ha már tudjuk magunkról, hogy a legutálatosabb napszakunk a reggel, akkor tudatosan készüljünk arra este. Azaz még előző nap készítsük ki a másnapi öltözékünket. Természetesen ezt felülírhatja az időjárás, de legalább már van kiindulási pontunk és menet közben variálhatunk is igény szerint.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)