Jump to content

Pótold természetesen a kollagént!

2021. 09. 15. 19:00

A kollagén fontossága főleg akkor merül fel az életünkben, ha az ízületi fájdalmat megtapasztaljuk, vagy netán a bőr ráncosodásával szembesülünk.

Régóta küzdünk azért, hogy a fiatalságunkat minél tovább megőrizhessük. A kés alá fekvés csak egy, drasztikus módja annak, hogy tegyünk valamit az öregedés ellen. A kollagén pótlására lehetőségünk van, hiszen számos készítmény található a boltokban. Elsődlegesen talán a ráncok eltüntetése és bőr fiatalsága a célunka kollagén, de azt is tudni érdemes, hogy azért is fontos fehérje, mert a bőrön kívül a porcok, inak és ízületek, de más a test más részében is jelenlévő anyag.

A kollagénre szükségünk van rá, mert a bőr feszességét és rugalmasságát adja, segíti a sebek gyógyulását, az izomvesztést megelőzi. Öregedéssel a test saját kollagéntermelése csökken, ezért, ha az életmód azt nem segíti, akkor egyre csak öregedhet a bőr, eltűnhetnek az izmok. Habár az egészséges életmóddal, táplálkozással pótolható a kollagénmennyiség, de ha ez mégsem valósul meg, akkor bizony a külső adagolásra is szükség lehet. Táplálékkiegészítőként is hozzájuthatunk, de ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor segítünk abban, hogy mit kell fogyasztani a kollagénben gazdag étkezéshez:

Hús: a tengeri halakból és színhúsból készült ételekből változatos étrendet lehet kialakítani. A húsokból kifőtt levet, szaftot is érdemes elfogyasztani, ha fontos számodra a kollagén. A finom húsleves nemcsak laktató és egészséges étel, de minél tovább főzöd a húst, a csontot, annál több kollagén és egyéb fontos anyag oldódik ki.

Folyadékpótlás: a napi folyadékbevitel fontossága minden szempontból szükséges a test számára, ugyanakkor a kollagénképződésben is szerepe van.

Zselatin: nemcsak a sütik tetejét díszítheti a zselatin, hanem a főtt ételekbe is bele lehet időközönként keverni az ételeinkbe, hiszen por állagú kollagénről van szó.

Vitamin: a vitaminok közül is a C-vitaminnak van nagy jelentősége a kollagéntermelődésben, ezért annak bevitelére, pótlására szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Zöldségek: a zöld levéllel rendelkező zöldségek és a piros bogyós gyümölcsös nemcsak vitamint és rostanyagot biztosítanak a szervezetnek, hanem kollagént is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)