Jump to content

Csini szandi és repedezett sarok nem jó barát

2021. 06. 04. 19:00

Talán hamarosan várható a nyár. Az az időszak, amikor a zárt cipőket felváltják a papucsok és a szandálok. Az ilyen nyitott lábbelikhez egyáltalán nem mutat jól a repedezett sarok.

Aki magával kicsit is foglalkozik, az nem engedi meg azt, hogy az ápolatlanság minimális jelét is mutassa. A repedezett sarok pedig nagyon kiábrándító tud lenni. Bármilyen csinos ruhába bújunk, az összhatást nagyon rontja a csúnya és ápolatlan bőr. A repedezettség pedig undort keltő is lehet.

A hidegebb évszakokban zoknit, vastag lábbeliket viseltünk, amelyet meggyötörhették a lábainkat, ugyanakkor kellően takarásban tartották a kritikus részeket. Most, hogy közeleg a nyár, illik felkészíteni a lábainkat is arra.

Nemcsak a lábak borotválását ritkázzuk a téli, hideg időszakban, de a sarkainkra is jóval kevesebb figyelem esik. Ideje megoldani a kínos problémát!

Megoldás odahaza

A drogériákban és a gyógyszertárakban is kaphatók kimondottan a lábápoláshoz igazított termékek, amelyek megkönnyítik a bőr puhítását és az elhalt hámréteg eltávolítását, de megpróbálkozhatunk teljesen natúr, konyhánknak megtalálható alapanyagokkal is. Hogy melyek ezek?

A repedezett sarok nemcsak csúnya, de fájdalmas tud lenni. A bőr roppant mértékben megvastagszik és száraz, amitől bereped. A bőr lágyításához jól jöhet a vazelin. Akár néhány csepp citromlé is kerülhet a vazelibe, amellyel vastagon kenjük be a sarkainkat. Kerülhet a lábra zacskó, nálon vagy zokni is, de egész éjszaka legyen rajtunk.

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a szódabikarbónát ebben az esetben is felhasználhatjuk. A kis kanálnyi szódabikarbónához adagolt apróra vágott paradicsomot az érintett felületen el kell oszlatni. Érdemes egy erre szánt időszakot választani, mert több órán át rajta kellene tartani ahhoz, hogy hatékonyan működjön. Zacskót is húzhatunk a lábainkra, hogy a helyváltoztatás működhessen.

Több olyan természetes megoldás is létezik, amely egy éjszakát is igénybe vesz. Az egy evőkanálnyi ricinus- és olívaolajhoz hozzáadott ugyanennyi mét csodákra képes. Ha a sarkunkra felkentük a masszát, érdemes folpakkal betekerni az egész lábfejet és bokát.

Egész estés pakolást jelent a szájvíz és a borotvahab elegye. Először kenjünk borotvahabot a repedezett sarkakra, majd szájvízzel felitatott törölközővel dörzsöljük át a felületet, amely ezután folpakk csomagolást kap.

Egész éjszakás akcióra számítsunk akkor is, ha kókuszolajban akarjuk megmártani a sarkainkat. Adagoljunk hozzá néhány csepp teafaolajat és egy éjszakára göngyöljük be a lábainkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)