Jump to content

Rendszeres hajprobléma

2021. 01. 27. 19:00

A személyes higiéniánkat és igényünket tükrözi az, hogy milyen ápolt a hajunk. Nem lehet mindig olyan a frizuránk, mintha a fodrász keze alól kerültünk volna ki, de törekszünk arra.

 

Amikor a kényelem, a rohanás és minden más is amellett voksol, hogy a hosszú hajat megmosni már nincs idő, kedv, lehetőség, akkor nagyon sokszor a copfozás, konty mellett döntünk. Nemcsak kényelmes, de praktikus is, de nap végére ár érezheted annak nehézségeit. A hajnal ugyanis súlya van. Minél hosszabb és minél erősebb szálú a hajszál, annál nagyobb súlyt kell a fejünkön cipelni. Talán nem is gondolkodtál még azon, hogy ez nap mint nap milyen megterhelést jelent. Sőt a teher mellett akár egészségügyi gondokat is okozhat.

 

Fejfájás

Az állandó inger alatt álló idegsejtek fejfájásban vagy akár migrénben is megnyilvánulhat, de a lófarkat egyáltalán nem okoljuk emiatt, pedig nem lehetetlen. A haj állandó lófarokba fogásával az idegeket stimuláljuk, amely fájdalomérzetben nyilvánul meg a fejen és a fejben.

Nyak és hát

Végképp nem gondolunk nyak- és hátfájás során arra, hogy azt akár az állandóan viselt copf vagy konty okozhatja. A szorosan összekötött hajtömeg nemcsak a fej érzőidegeire  hat, hanem tovább is, így jelentkezhet a nyakban és a vállakban is fájdalom.

Hajvesztés

Az extra és majdcsak állandó terhelést nem viselheti a haj a végtelenségig, így azokon a területeken, amelyen a legnagyobb a terhelés, hajhullás jelentkezhet. Ennek megtapasztalása ijesztő, de a szervezet így jelez, hogy gond van és a legtöbb esetben visszanő a haj.

 

A haj minőségi romlása

Ha túl gyakran viseljük lófarokban a hajunkat, az a hajvég töredezését is okozhatja, de kihat az egész haj szerkezetére. Sokan esnek abba a hibába, hogy a copfot sem váltogatják és mindig ugyanazon a ponton kötik össze a hajukat, amely előbb vagy utóbb mindenképp a haj minőségének romlását okozza.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)