Jump to content

A szépség árnyékában

2020. 09. 18. 19:00

Szépség és fiatalság az, amelyet vagy szeretnénk elérni, vagy szeretnénk megtartani. Vannak, akik minkettőért küzdenek.

A szépség önmagában megfoghatatlan fogalom és mindenki számára mást jelenthet. Mégis van egy ideál, egy elképzelés, amelyet szeretnénk elérni. Ennek érdekében sokat dolgozhatunk magunkon. Egyesek a műtéti beavatkozásoktól sem riadnak vissza. Nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy eleve szépnek születik.

Mint már írtuk, a szépség megítélése egyéntől függő, de vannak olyan karakterek, akik természetes szépségükkel magukra vonják a figyelmüket. Egy szép nő nemcsak felkelti a figyelmet, hanem azonnal azt a sztereotípiát kelti bennünk, hogy az ilyen embernek nincs nehézsége az életében. Szép és ez útlevél a boldogsághoz, a sikerhez.

Nem adják azt olyan könnyen

A szépség önmagában még nem feltétele a sikeres, boldog életnek. Ha az üzleti szférában kíván egy szép nő érvényesülni, akkor nemcsak előnyt nem jelenthet, de egyenesen hátránya lehet a kinézete. Minden ismeretség nélkül az üzletben érvényesülni kívánó szép nőről azt gondolják, hogy nem olyan megbízható és még csak nem is őszinték.

Csak a jó és semmi rossz

A vonzó nők esetében irigykedhetünk a külsejük iránt, de a megítélésük nem feltétlenül az, amelyre vágynak. A szép nők ugyanis veszélyesek. Legalábbis annak tartják őket. Veszélyesek a környezetükre, hiszen a velük együtt dolgozó férfiak számára a csábításra, kicsapongásra gondolnak, míg a nőkben irigységet kelt a látványa. Ez a megítélés azonban megnehezíti azoknak a szép nőknek az életét, akik munkájukban előrelépést szeretnének elérni. Valójában, mint munkaerő, általánosságban véve a vonzó nőket lebecsülik. Kétségtelen, hogy a nők a szépítkezést, az öltözködést a férfiak fejének elcsavarása érdekében vetették be mindig is. A férfiakat pedig magával tudja vonni a látvány, a forma, az illat. A szép nő veszélyt jelenthet azonban a férfira is, mert azt gondolják, hogy a nagyon szép nőt csak ideig-óráig lehet megtartani, aztán hűtlen lesz.

Más nők irigységével, féltékenységével, félelmével is szembe kell nézniük és ez nagyban megnehezíti az életüket. A szép nő kategóriába besorolt hölgyek esetében nem hajlandóak az emberek azon túl is látni, és kevésbé veszik észre tehetségüket, okosságukat. A vonzó nők élete tehát nem is olyan könnyű, mint azt gondolnánk. Olykor kimondottan nagy hátrányként élhetik meg kinézetüket, mert hátráltathatja őket karrierjük építésében, de még magánéletükben is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)