Jump to content

Változnak az évszakok és a bőrápolás is

2019. 09. 16. 19:00

Aki foglalkozik egészségével és szépségével is, az bizonyára azt is tapasztalta, hogy az arcbőre máshogy reagál az évszakra jellemző időjárásra, ennek megfelelően másféle ápolást is igényel bőrünk.

A nyári időjárás, a sok napsütés naponta érte a bőrünket. A nap még most is süthet, ereje azonban már gyengült. Reggelente hűvösebb az idő, és akár eső, hűs szellő is megcsaphatja az arcunkat.

Nyáron problémát okozhatott a leégés, amelyet a magas faktorszámú készítményekkel talán kiküszöbölhettük, de a napfény hatására ráncok, pigmentfoltok is kialakulhattak. A ráncok a vízveszteség miatt alakulhattak ki. Ez az, amit egyáltalán nem szeretnénk arcunkon látni, éppen ezért tenni kell valamit.

Az eleve ismert, hogy más ápolást igényel bőrünk ősszel, télen, tavasszal és nyáron is. Az aktuális évszak az ősz, amikor hiába ér kevesebbet a napfény, de nyáron nagy dózisban kaptuk, és minden védekezés ellenére roncsolódhatott bőrünk minősége. Nyaranta nemcsak a napégés következtében jelentkezhet hámlás, hanem a vízhiány miatt is. Ősszel viszont pótolni szükséges, főleg ha azt tapasztaljuk, hogy az amúgy pihe-puha arcbőrünk durvább tapintású a kelleténél.

A bőrápolás alapja a megfelelő, rendszeres arctisztítás, de az életmóddal alapozódik meg. Fontos a bevitt tápanyag minősége, vitamin- és ásványi anyag tartalma, és persze a megfelelő folyadékbevitel. A bőrápolás nemcsak az arcra felvitt szépségápolási termékek használatát jelenti. Nemcsak a leégés miatt jelentkezhet hámlás az arcon, hanem a folyadékhiány miatt is.

Az ősz a természet váltása és változása. Ahogy a falevelek elhagyják az ágakat, az elhalt hámréteggel is ezt érdemes tenni, vagyis meg kell attól szabadulni akár kémiai vagy lézeres hámlasztással is. Az ősz erre a legalkalmasabb időszak, hiszen a napfény már korántsem olyan intenzív és erős, mint nyáron. A hámlasztásnak ezen formája segít életre kelteni a bőrt, így még a fakó arcbőr is élettel teli lesz, eltűnhetnek, halványulhatnak a bőrhibák, így a pigmentfoltok, a ráncok.

Érdemes felkeresni szakembert azért, hogy ne csak a megvastagodott rétegtől szabaduljunk meg, de egyben feltöltődjenek a sejtjeink.

A hűvösebb levegő szárítja a bőrt, ezért a belső hidratáláson túl olyan test- és arcápolóra van szükség, amely tartalmaz vitaminokat és vízmegkötőt (gyümölcscukor, hialuronsav). Még ezen belül is ügyelni kell a saját bőrtípusnak megfelelő változatot megkeresni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)