Jump to content

Hogyan ne kezdj neki az életmódváltásnak

2018. 06. 27. 19:00

Talán már szilveszterkor újévi fogadalmat tettél, amely főleg arra tért ki, hogy új életet kezdesz és ennek első lépése az életmódváltás lesz. Nem vagy egyedül, ha ebből a gondolati dimenzióból semmit nem emeltél át a valóságba.

Mire észbe kaptunk, már beleléptünk a tavaszba és még egy mozdulatot sem tettünk azért, hogy a magunknak megígért életmódváltást beteljesítsük.  Márpedig a tavasztól csak egy ugrásnyira van a nyárba. De jaj! A nyár a strandolás és nyaralás időszaka is egyben, a fürdőruhák világa, mi pedig még semmit nem tettünk a jó formánk elérése érdekében.
Azt mondják, hogy minden fejben dől el. Márpedig eldöntöttük az életmódváltást, az egészséges ételek fogyasztását, a mozgás rendszeresítését. Tehát fejben már döntöttünk, vagyis fél sikert könyvelhetünk el. Sokan itt meg is állnak, hiszen a fél siker, már eredményesnek titulálható. Elégedetten veregethetik a mellünket, holott a világon semmi nem történt. Mások a gondolataikat a gyakorlatban is megmutatták. Tényleg elkezdtek tudatosan étkezni, mozogni, de ez az életmód is tele van csapdákkal, gátakkal, sőt aknákkal is, így könnyen meginoghatnak, hogy tényleg kell-e ez nekik. Nem jól vannak úgy, ahogy vannak? Különben se nézzen rájuk az, akiknek nem tetszenek. Ezzel a folyamat meg is reked nagyobb eredmény elérése nélkül.

Mindenki környezetében vannak  egészségmániás családtagok és barátok, akik megmondják, hogy és mit kell csinálni. És ha ők rájönnek, hogy miben sántikál az ember, akkor kényszert éreznek arra, hogy kéretlen tanácsokkal halmozzák el őket. Rendületlenül ostromolnak a különféle módszerekkel, tippekkel, és egy idő után már teljesen érdektelenné válunk.

Aztán feltűnnek a színen olyanok is, akik abban erősek, hogy a szájukat járassák, de amiről beszélnek, azt a valóságban nemhogy nem közelítik meg, de közük sincs hozzá. Nem csoda, hogy friss életmódváltóként elég hamar beleunhatunk abba, amibe még jóformán bele sem kezdtünk.

Többeknek elárultad fogadalmadat? Pech, mert akkor várják tőled az eredményeket. Nem is futsz igazán, ha nincs közösségi oldalon megosztva hány kilométert tettél meg és mennyi idő alatt. Akkor sem adsz bele igazán apait és anyait, ha nem tettél szert igazi edző/futó felszerelésre. Akkor sem vagy elég tudatos, ha az életmódváltáshoz megfelelő gasztronómiai csodákat nem osztod meg a világgal interneten. Hol vannak rólad az izzadós szelfik? Márpedig az ilyen posztokra hamar reagálnak ismerősök, de még kevésbé ismerősök is. Ez motivációt adhat, hiszen simogatja a lelked, hogy ennyien "figyelnek" rád.

A lelkesedés hamar alábbhagyhat az első vízhólyag, az első igazi izomláz tapasztalásakor, és a fehérjeszelet unalomig tartó majszolása is nyűggé válik. A változatos, kalóriaszegény ételek már kevésbé hoznak lázba, sőt kimondottan irritálnak, és valami szaftosra, nehézre vagy tömény édesre vágysz, így beiktatsz egy nasi napot, amikor az általad megszabott szabályokat felrúghatod. Mire észbe kapsz, a nasi napból nasi hét lett.

Hipp-hopp beleléptünk a nyárba. Már ténylegesen villoghatunk a bikininkben, a fürdőruhánkban, ám sokan vannak akik ettől a tündökléstől igyekeznek a lehető legjobban megóvni magukat és a külvilágot is. Csak félve és idegenben vetkőznek fürdőruhára. Ha te is ezek közé tartozol, akkor hidd el, egyáltalán nem vagy egyedül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: besthealthmag.ca, saga.co.uk, ar.pinterest.com)