Jump to content

Nézd meg a köldököd, megmondjuk milyen vagy

2017. 04. 29. 19:00

A szemeink a legbeszédesebbek, legalábbis amelyből az érzelmeinkre lehet következtetni, de a szemeink nem árulkodnak egyéb képességinkről, személyiségünkről, egészségünkről. Egyre több testrészünkről kiderül, hogy sok minden megtudható gazdájáról. Ilyen a köldökünk is.

Már a kínaiak is foglalkoztak a köldök alakjával, formájával, elhelyezkedésével. Szerintük a köldök az, ami az univerzumból érkező energiákat felfogja, valamint fel is dolgozza. Mivel a hason helyezkedik el, így a termékenységre is rámutathat. Az anya méhében fejlődő magzat a köldökzsinór lévén kötődik az anyához, így a múlt és a jövő viszonyát, valamint a generációs kapcsolatot is szimbolizálja.

Ahogy a szem, a bőr és egyéb testrész is mutathat bizonyos egészségügyi problémák jelenlétére, így a köldök is az, amit egészségügyi problémák felderítésére is használtak. A köldök formájából arra is lehet következtetni, hogy milyen személyiségű valaki, milyen betegségekre fogékonyabb.

Felfelé néz a köldököd? Akkor vidám és energikus személyiség vagy, aki könnyebben barátkozik. Sikeres lehetsz az életben, mert nem szomorkodsz, nem hagyod el magad. Ellenben az, akinek köldöke lefelé néz. Ő az energiában nem dúskál. Célja és határozottsága ugyan van, de sokszor hiányzik belőle az a löket, amely elindítaná. Akinek kidomborodó a köldöke az általában makacs és akaratos. Ha elhatároz valamit, azt véghez is viszi. Akinek csak kicsit dudorodik ki a köldöke, az hajlamosabb arra, hogy elkapja az influenza vírust, akinek az átlagnál jobban kidudorodik, az akár a sérv jele is lehet.

A beforduló köldökűek közül többen küzdenek súlyproblémákkal, és az emésztési zavarok is gyakrabban előfordulnak esetükben.

Ha vízszintes állású a köldököd, akkor a lelked titkait megfejteni nehéz, még akár saját magadnak is. Érzelmileg túlfűtött ember lehetsz, nem biztos, hogy jót tesz egészségednek. Ha a köldököd nem vízszintesen helyezkedik el a hasadon, hanem függőlegesen fut, akkor tele vagy önbizalommal és mellé kiegyensúlyozottság párosul.

A kicsi és sekély köldök negativitásra és gyengeségre utal. Ha ilyen köldököd van, akkor nagyon sok olyan feladatod van, amelyet nem fejeztél be. A nagy és mély köldökű emberek lehetnek a legsikeresebbek és legszerencsésebbek, legalábbis köldökükből ez olvasható ki. Nagylelkűek, bölcsek, de előtte megszenvedték a magukét, azonban idősebb korukra megtanulják a leckét és a tanultakat már tudják alkalmazni.

Ha kerek a köldököd, akkor eszerint optimista vagy. Igyekszel mindent a szebbik oldaláról nézni és látni. Ez mind jó, de gyakran nem is veszel tudomást a rossz dolgokról. Pedig ahhoz, hogy fejlődni tudj, szükséged van a rosszak észlelésére is azért.

A köldökünk nemcsak személyiségbeli tulajdonságokat árul el gazdájáról, de arra is lehet következtetni, hogy az elhelyezkedése alapján milyen sportoló valaki. Akinek magasabban helyezkedik el hasán a köldöke, annak a súlypontja is magasabban van, így a magasan lévő köldökű emberek gyorsabban futnak. Akinek viszont alacsonyabban helyezkedik el a köldöke, az gyorsabb úszó lehet.

(Forrás: marmalade.hu | wisegeek.org, huffingtonpost.com, health-benefits-of.net/képek)