Jump to content

Hogyan bánj a fürdőruháddal?

2015. 07. 06. 11:23

Tegye fel a kezét, aki még nem volt strandon idén! Ebben a rekkenő hőségben semmire sem vágyunk jobban, mint előkapni kedvenc bikininket és irány a vízpart! Ám nem árt, ha tisztában vagy néhány szabállyal, hogyan okozzon örömet sokáig az a bizonyos kedvenc fürdőruha!

1. Ne nyújtsd ki a fürdőruhát.
Mosás után sose tedd fel vállfára a bikini alsót, és ne nyújtsd szárítás közben. Ha az elasztikus mikroszálak elszakadnak, már nem tudsz mit tenni: a fürdőruha óhatatlanul kinyúlik és elveszíti tartását.

2. Válassz jól anyagot.
Már a vásárlásnál eldőlhet, hogy meddig tart majd a bikinid. Nézd meg a címkét: minél nagyobb százalékban van a fürdőruha elasztánból és lycrából készítve, annál valószínűbb, hogy tovább bírja majd a strapát.

3. Ne várj az öblítéssel.
Bár nyaraláson senki sem szeret mosni, a fürdősruhád kényes anyag, így nem árt, ha használat után azonnal kezeled. Strandolást követően azonnal áztasd meleg vízbe, majd gyengéd kicsavarás után éjjelre tedd ki száradni.

4. Ne használj erős öblítőt.
Csak gyengéd öblítőt használj a fürdőruha tisztításánál, lehetőleg biotermékeket, melyekben kevesebb vagy egyáltalán nincs vegyszer.

5. Soha ne mosd mosógépben.
Igen, kissé macerásabb, de mindig kézzel mosd fürdőruháidat! Öblítés, áztatás, szárítás - természetes módon. A mosóprogramok és a gépi szárítás tönkreteszik az anyagot, és sokkal hamarabb elveszítik formájukat, tartásukat.

6. Ne szárítsd közvetlen napfényen.
Bár így kétségtelenül hamarabb használhatod újra, a tűző napon való szárítás fakóbbá teszi a bikinit, melyet amúgy is sokszor teszel ki az erős napsugaraknak napozás közben.

7. Tudd, hogy mikor cserélj.
A fürdőruha fogyó eszköz. Gyakori, szinte mindennapos használat esetén akár egy nyár alatt is elveszítheti formáját, kitágulhat, kifakulhat a bikini, hiszen ez a sorsa. Amikor már nem áll úgy, ahogy vadonatúj korában állt, ha már kényelmetlenebbül érzed magad, ha már nem feszül annyira, mondj le róla, hiszen sokat ront a megjelenésen egy kopott, láthatóan túlhordott fürdőruha. És így legalább van egy nyomós okod, hogy új bikinit vásárolj! :)

(Fotó: mirror.co.uk)