Jump to content

Lapos hasra hajtasz? Megmutatjuk hogyan csináld!

2014. 05. 19. 17:58

Rögtön a legelején érdemes tisztázni, hogy mennyire téves az a nagyon elterjedt nézetet, mely szerint, ha napi több száz felülést, lábemelést, vagy egyéb rafinált has centrikus gyakorlatot csinálunk, akkor vékonyabb lesz a derekunk és laposabb a hasunk. Ez nem így működik, mert nem létezik helyi zsírégetés. Attól, hogy lemegyünk a kondiba és nekiállunk has-padozni, lábemeléseket és más, hasznosnak tűnő gyakorlatot végezni, a sok haspréstől jelentősen izmosodhatunk és erősödik is a hasfalunk, de nem lesz látványos a változás.

 



Tudomásul kell venni, hogy a biológiát és a fizikát, vagy a matematikát nem lehet figyelmen kívül hagyni testünk formálása kapcsán sem. Súlyt veszteni, zsírt égetni, csak úgy lehet, ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe mint korábban, más részt több aerob munkát végzünk az edzéseken.



1. Az étrendnél oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű szénhidrát és fehérje bevitelre, és azok arányára. A zsírtömeg csökkentés érdekében a bevitt kalória mennyisége sose haladja meg a felhasznált kalória mennyiséget, sőt legyen kevesebb annál, hiszen csak így csökkenhet a korábban elraktározott zsírtömege szervezetünkben.









2. Az aerob edzés egy alacsony intenzitású, néha unalmasnak tűnő, monoton mozgásforma. Az intenzitásnak tartósnak és egyenletesnek kell lennie. Ez lehet kocogás, séta, vagy biciklizés. A lényeg, hogy ne legyen túl magas a pulzusszám, viszont próbáljuk minél hosszabbra nyújtani a tréning időtartamát: kezdetben elég a 40 perc is, de ezt fokozatosan növeljük 60-80 percre a továbbfejlődés és a hatékonyabb zsírégetés érdekében.



 



3. Természetesen továbbra sem kell elfelejteni a hasizom gyakorlatokat, sőt kötelező folytatni azokat a cél érdekében, hiszen az izomtömeg növelés hatására szép tónusos, és feszes lesz a hasunk. Ezekhez a gyakorlatokhoz nem is kell a reklámokban ajánlott csoda kockás hasat csináló gépek egyike sem. Heti 3 alkalommal végzett saját súlyos erősítés, hasazás, aerob edzés, megfelelő táplálkozás és a türelem előbb-utóbb meghozza a kívánt hatást.

 



 

Gajdos Tamás

peterkropko.com