Jump to content

Forró citrusital immunrendszerünk erősítésére

2014. 11. 28. 23:56

Amikor megérkezik a hideg, akkor kezdjük igazán élvezettel fogyasztani a citrusféléket. A szervezetünk mindig jelzi, hogy mire van valóban szüksége. Kevés gyümölcsben fér meg a savanykás és édes íz megfelelő arányú párosításával az a különleges kevert harmónia, amiről elég beszélnünk, máris érezzük az illatát, ízét.

Az elmúlt tél nagy slágere volt családunkban egy könnyen és gyorsan elkészíthető gyümölcsös ital. Néhány hete, amikor beköszöntött a hideg, ismét rászoktunk. Ajánljuk mindenkinek, aki hozzánk hasonlóan rajonga citrusfélék fanyar ízéért. Használhatunk hozzá mindenféle sárga és narancsszínű citrust. Citrom, narancs, mandarin, klementin, grapefruit a tökéletes alap. Mossuk meg alaposan mindegyik héját, majd pucolás nélkül vágjuk nagyobb darabokra, gerezdekre a gyümölcsöket. Helyezzük vegyesen kancsóba, vagy óriási salátástálba, kb. kétharmad részig. Reszeljünk hozzá friss gyömbért, adjunk hozzá 1 kis rúd fahéjat. Az egészet öntsük nyakon forró vízzel, míg megtelik a tárolóedény, kavarjuk meg fakanállal, a gyümölcsöket egymáshoz és a kancsó, tál falához, majd hagyjuk állni. Amikor már hűlt egy kicsit, adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségben mézet, és citrom, narancs frissen facsart levét. Keverjük össze az egészet. Töltsük meg a bögréket, szerencsés, ha üvegfalú, az illatokat kísérve a látvány is magával ragad. Még melegen fogyasszuk! Nagyon kellemes ital, üde és friss a sok citrustól, jól esik a meleg folyadék a hideg napokon, egy kis séta után, reméljük lesz sok hó a télen, így a szánkózást követő folyadéknak is remek. Ajánljuk gyerekeknek egyaránt.

(fotó: pinterest.com)