Jump to content

Segítség, bolha került az otthonomba!

2024. 08. 07. 09:49

Behozta a kutyád, macskád a házba a bolhát? Már magadon érzed a csípésüket? Ideje megszabadulni tőlük.

Ahol állat van, ott bármikor elképzelhető, hogy a kellemetlenkedő (ember és állat számára is) bolhák megjelennek. A nagyobb baj akkor kezdődik, ha ez a vérszívó bejut az otthonunkba.

Kétféle ember létezik. Akit nagyon szeret bármilyen vérszívó rovar, és aki körül hemzseghetnek ezek, mégsem szívják a vérét.

Akik az első kategóriába tartoznak elég hamar megérezhetik, hogy bolha van a lakásban és a csípésnyomok erről árulkodhatnak.

Hogyan szabadulj meg a házba került bolhától?

Takaríts!

Mindegy, hogy az otthonod melyik helyiségében észlelted a bolha jelenlétét, ez jelentse azt, hogy az egész otthonodat alaposan kiporszívózod. Ezzel jó eséllyel meg is szabadulhatsz a kellemetlenkedőtől. A porzsákot ne felejtsd el kiüríteni, ha végeztél, mert így garantálhatod azt, hogy megszabadulj a vérszívótól.

Gondolj a ruhákra és a lakástextíliákra is, ezért moss ki mindent. Igen, érdemes az ágyneműt is lecserélni, hogy tényleg kiűzd az otthonodból a bolhát.

Természetes bolhairtás

A már kitakarított otthon lehet, hogy tiszta, de akár meghúzhatták magukat a vérszívók, ezért, hogy biztosra menj, egy szórófejes flakont tölts meg ecetes-vizes oldattal (1 rész víz, 1 rész ecet) és fújd be azokat a helyeket, ahol tapasztaltad a bolhákat.

Megelőzés

A háziállatok bundájának rendszeres gondozásával megelőzhető a kellemetlenség és az otthon tisztántartása is szolgálja mindezt.

Sokat segít az is, ha a kert is rendezett, mert nem tudnak a bolhák megtelepedni még kint sem.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)