Jump to content

Trendi 2021-es otthon

2020. 12. 11. 19:00

Az idei év az, amikor volt arra lehetőségünk, hogy újratervezzük akár az életünket, de a közvetlen, otthoni környezetünkben való átalakítás gondolata is megfogalmazódhatott.

A tervezés legalább akkora feladat lehet, mint a terv megvalósítása. Amennyiben szükségesnek érezzük, hogy az otthonunkban kisebb vagy nagyobb újításokat eszközöljünk, úgy ahhoz nemcsak pénzt kell felhasználni, hogy az ahhoz szükséges eszközöket megvásároljuk, de időt és energiát is szükséges beleölni még akkor is, ha szakembert hívunk a megvalósításhoz. A berendezés és a takarítás része ránk vár. Azonban ha csak az az érzetünk van meg, hogy valamit újítani kellene a környezetünkön, akkor lehet hogy csak a festés, némi bútor átrendezés is elegendő. Mindenki tudja, hogy ez mekkora munka, de ha már csináljuk, akkor tegyük meg úgy, hogy otthonunk divatot követő legyen. 2021 lakberendezési színeit alkalmazva az egész lakás teljesen új, tiszta képet mutathat.

 

2021 színei

Festékgyártó cégek határozzák meg a következő év új és trendi színeit, így a következő évben Benjamin Moore és Sherwin-Williams cégek árnyalatai lesznek a mérvadók. A Benjamin Moor festékgyártó cég olyan árnyalatokkal hozakodott elő, amelyek a természet harmóniáját kívánják megteremteni, így játszanak a kékkel, a zölddel, amelyekbe némi szürke is kerül. Fantázianévként az Aegean Teal nevet találták ki. A cég színei a konyhából indulnak, azaz az ottani illatok és színek ihlették az alkotókat. Emellé még bekúsznak a természet árnyalatai is.

Választásuk azért esett a természetes színekre, mert a karantén idején, valamint a világjárvány rémületében szükség van az otthon biztonságára, nyugalmára, így annak értéke most megnőtt.

A Sherwin-Williams cég hasonló elgondolás mentén teremtette meg 2021 Urbane Bronze színárnyalatát, amely ugyancsak az otthoni légkör kellemessé tételét célozza meg. Hiszen annak kell annak a közegnek lennie, ahol a napi stresszt el tudjuk engedni, megnyugtat. Mindenkinek szüksége van egy olyan kuckóra, ahol jól érzi magát és ebben a színeknek nagyon nagy szerepük van. A természet színei megnyugtathatnak, feltölthetnek és erre nagy szükségünk van. Ha pedig az otthonunk berendezési tárgyai is természetes anyagokból vannak, még nagyobb összhangot érezhetünk odahaza.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)