Jump to content

Az ideális ajándék titka

2020. 12. 09. 19:00

A legtöbben már belevágtunk az egyénhez illő karácsonyi ajándékok beszerzésébe. Ha te még nem, akkor kezdj bele, hogy elkerüld a tumultust és a frusztrációt.

Nemcsak a tömegiszony kelthet rossz érzést az emberben, hanem az is, ha nem tudjuk, hogy melyik szerettünket mivel ajándékozzuk meg. Szeretnénk egyénre szabott, nagyon találó, de ne túl drága ajándékot találni és ez sokszor feladja a leckét. Ha a legjobb ajándékkal szeretnénk hozzátartozóinkat meglepni, akkor néhány nagyon fontos szempontot kell figyelembe venni.

 

Egyszerre csak egy

Ne ess túlzásokba. Ha több, a megajándékozandó személyre szabott ajándékot találsz, akkor ne vásárold meg mindkettőt. Mérlegelj, hogy melyik ajándéknak örülne az illető a legjobban. Ha az egyik ajándék értékesebb, de mellé adnál egy olcsóbbat is, akkor könnyen lehet, hogy az értékesebbnek az értékét lerontja az olcsóbb és ezt az is így fogja megítélni, aki kapja.

Az ajándék rólad is szól

Természetesen annak kell tetszeni az ajándéknak, aki kapja, azonban az ajándék rólad is szól. A te ízlésedet, megítélésedet is tükrözi. Az sem baj, ha egy kicsit a te saját ízlésed is benne van, mert ezzel azt mutatod, hogy kicsit magadból is adni akarsz, így az ajándék értéke nőhet.

Vedd komolyan

A karácsony a szeretet ünnepe, meghittsége megkérdőjelezhetetlen. Ennél fogva pedig a poénos ajándékok nem biztos, hogy azt váltják ki, amit szeretnénk. Érdemes az ilyen meglepetést más alkalomra hagyni, és valami mással, személyesebbel készülni.

Egyszerűen nagyszerű

Bárkiről is van szó, a karácsonyi ajándék sose a drágaságot hirdesse. Az eltúlzott meglepetés kellemetlen helyzetbe hozhatja azt, aki megajándékozni akarsz. Legyen kisebb és személyesebb az ajándék.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)