Jump to content

Őszi hangolódás

2020. 09. 04. 19:00

Még időnk sem volt felkészülni az őszre, és még nem is nagyon érzékeljük, hogy közeleg, hiszen napközben még a nyárias meleget élvezzük. Apró lépésekkel azonban nem árt magunkat készíteni a hűvösebb évszakhoz.

Napközben ugyan megemelkedik a hőmérséklet, de késő este, hajnalban már kissé vacogósabbá válik az idő. Ez a természetes, ősz van. Lehet siránkozni azon, hogy mennyire nem vártuk és milyen jó volt a nyár, de még jobb megoldás, ha lelkiekben megpróbálunk készülni a változásra. Mert az ősz csupa változás. Még ebből csak annyit tapasztalunk, hogy a gyerekek iskolába indulnak minden nap, de nemsoká szemmel látható jelei is lesznek.

Őszi séta során levél- és termésgyűjtés

A természet megajándékoz minket színes levelekkel, termésekkel. Ha van kertünk, ha nincs, hulló levelekkel bárhol találkozhatunk. Ne restellj megállni egy gyönyörű formájú, színű levél mellett. Dekorációs elemként is tökéletes. Elég, ha egy tálat levéllel kibélelsz és megtöltöd gyümölcsökkel. Az asztalra, pultra kihelyezve bevittük az őszt az otthonunkba.

Kiszáradva

Séta vagy kirándulás során is érdemes nyitva tartani a szemünket. Ha arra érdemes növényt látunk, akkor kiszárított formában még nagyon sokáig élvezhetjük látványát. Egy vázába helyezve nagyon mutatós dekorációt kapunk. Tovább is lehet gondolni. Ha van otthon üveg, - akár befőttesüveg is megteszi – akkor feltölthetjük azt lazán szárával együtt leszakított növénnyel. A száradás eleve az üvegben megy végbe, ezért nem is kell a csatos tetejét rázárni, kupakot rátekerni.

Melegebb színek és anyagok

Nyáron megszabadulni akartunk a ruhadaraboktól a melegben, de az ősz közeledtével már lassan előkerülhetnek a plédek, takarók, párnák és a szőnyegek is. Nemcsak anyagukban, de színükben is őszt idéző darabokkal szoktathatjuk magunkat ahhoz, beleléptünk a hűvösebb évszakba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)