Jump to content

Pancsolás kerti kivitelben

2020. 06. 30. 19:00

Az esős nyarat felváltotta a hőség, így az egyik napról a másikra ránk köszöntő kánikulát nehezebben élhetjük meg. A koronavírus elleni védekezés miatt óvatosabbá is váltunk, sőt, egyes strandok ki sem nyitottak.

Vidéki kis településen élve tapasztalható, hogy nem mindegyik strand nyitott ki annak ellenére sem, hogy már arra lehetőség van. Ennek oka a gazdasági ügyekben van. Ezért azonban a strandolni vágyók számára lehetséges az, hogy utazniuk szükséges azért, hogy víz mellett le tudják hűteni magukat. Sokan a nyaralásukat vissza is mondták éppen a világjárvány hatásaira reagálva. Most, hogy már lehetséges az utazás, így sem mindenki indul útnak. Maradnak a hétvégére korlátozódó strandolás mellett. A lakótömbökben lakók számára ez a lehetőség az adott. A kertes házban élők szerencsésebbnek mondhatják magukat, mert ha már hely van, akkor csak medencét kell valahogy felállítani annak érdekében, hogy az otthoni strandolást megvalósíthassák.

Nem kevesen vannak azok, akik a saját kertjükben élvezik inkább a fürdőzés lehetőségét és kisebb vagy nagyobb medencével szerelik fel a kertjüket.

Nagyszüleink kertjében még divat volt, azóta már kevesebb helyen található meg a feketére festett fémhordó, amely bojlerként funkcionálva engedte ki magából a nap által megmelegített vizet. Azóta már többre vágyunk, és ahol csak van egy kis hely és lehetőség valamilyen medence megtalálható. A felfújható gumimedencék nemcsak akkor használhatók ki jól, amikor tikkasztó a hőség, hanem ha beköszöntenek a hűvösebb évszakok, akkor könnyű tárolni addig, amíg újból elő nem vehetjük. A kis babapancsoló medencéktől egészen nagyméretű felfújható medencékig megtalálhatjuk a kertünknek megfelelőt. Felállításuk nem bonyolult és a karbantartásuk sem túlságosan nehéz, de egy medencetakaró nem árt annak érdekében, hogy ne kelljen megosztani a kellemes vizet mindenféle rovarokkal.

Aki nem akarja a kertjébe a műanyagot beengedni, az gondolkodhat a fa alapanyagban is. Egy kellemes fürdőzéshez, megmártózáshoz nagyon is jó megoldást jelenthet egy nagyobb méretű dézsa, és ha a terasz, a kert tele van fákkal, növényekkel, a fából készült esztétikailag mindenképp emelheti a kert hangulatát. Ráadásul túl sok hely sem kell egy dézsának.

A lábon álló kádak nemcsak egy rusztikus fürdőszobában képzelhetők el, hanem akár a kerti medencézés eszközévé is válhat. Még jobb, ha meg sem kell venni, mert valahonnan ingyen be tudjuk szerezni az amúgy kidobásra szánt darabot. Nemcsak nagy helyre nincs szükség, de kültéri burkolóelemekkel nagyon jó pancsoldát lehet készíteni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)