Jump to content

Színes kert, élvezhető oázis

2020. 04. 24. 19:00

A tavasszal együtt a színekre és a növényekre is nagyobb az igényünk magunk körül. Az otthonunkat is tavaszban szeretnénk tudni.

Bármilyen aprócska kertünk is van, azt olyan varázslatossá lehet tenni, hogy oda nagyon jó kimenni. Minden talp alatti föld kincset ér, pláne, ha úgy csináljuk meg a kertünket, hogy a szépségében tudjunk gyönyörködni.

A növények ültetésén, gondozásán túl olyan kerti berendezésekkel érdemes felszerelni, amelyek a kényelem mellett még tovább öltöztetik a kertet. Egy részéhez szükséges vásárolni termékeket, de aki még ennél is ügyesebb, az otthon is nekiállhat elkészíteni kerti bútort, virágtartót. Annyi feleslegessé és használaton kívülivé vált tárggyal vesszük el magunkat, és a legtöbb esetben csak kerülgetjük azokat, vagy egy nagyobb szelektálás során meg is szabadulunk azoktól. Az üres befőttes üvegeket mindenképp érdemes eltenni, hiszen a gondozott kertünkből belekerülhet abba zöldség és gyümölcs, de bizonyára fog akadni néhány, amelyet a kert dekorálásához használhatunk fel. A befőttes üvegek aljába szórni lehet dekorkavicsot, de akár fehér bab is kerülhet oda, amely a nagyobb mécsesek párnája lesz. Akár asztalra kihelyezve jól mutat, de aki ügyes, az valamilyen technikával fel is akaszthatja az üveget, hogy függő gyertyatartóvá váljon.

Az üres üvegeket sokkal inkább megőrizzük, de az üres konzerves dobozokra ez már kevésbé jellemző. Ha az üres dobozt kitisztítód és egy fúróval mintákat lyukasztasz a doboz falába, akkor a tavaszi és nyári estéken hangulatos mécsestartóként fog funkcionálni a kertben.

Nem mindenki teheti meg anyagi vagy a ház nagysága miatt, hogy saját medencéje legyen, de a vízről, a pancsolásról akkor sem kell lemondani. A kerti öntözőberednezések bármelyik barkácsüzletben, nagyobb bevásárlóközpontokban megtalálható. Nemcsak a növényeknek adhatunk éltető vizet, hanem a vízsugárral játszhatunk is, ha szökőkút szerű fejet teszünk a cső végére.

A kert fontos részét képezi az a hely, ahová a család és az érkező vendégek is ki tudnak ülni. a kerti bútorok fontossága tagadhatatlan, de a nyári hőségben a napvédelemről is gondoskodni szükséges. Az úgynevezett napvitorlát boltban is lehet vásárolni, de a négy oszlopra kifeszített, akár maradék anyagból készült napvitorla is megteszi.

A kertünk színeit a virágok adják meg, de emellett a konyhakerti növényekből is jó, ha van otthon. A raklapból készített bútorok elkészítéséhez ötletesség és ügyesség szükséges, de kevésbé bonyolult egy raklapból virágtartó állványt fabrikálni. A raklap rései adottak, az kitámasztva vagy a kerítésre, falra felhelyezve praktikus és újrafelhasznált tartót ad.

Mutatunk néhány ötletet, amelyet megvalósíthatsz:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)