Jump to content

Bespájzolnál? Ebből tedd!

2020. 04. 03. 19:00

Különös, még sosem tapasztalt helyzetbe került Magyarország is. a kormány döntése értelmében bezártak az iskolák, otthonról zajlik a tanulás és sok esetben a munka is. A megelőzés érdekében javasolt otthon maradni.

A korlátozások bevezetése előtt pánikszerű vásárlásokat folytattak hazánkban. Kiürültek a lisztet, a cukrot és a WC papírt tartalmazó polcok. Hiánycikk lett a fertőtlenítőszer és az élesztő is. Megmutatta az arcát az, hogy milyen is lehetne egy világvége hangulat. Az élelmiszerüzletek továbbra is nyitva állnak és az ott dolgozók most nagyon le vannak terhelve, ahogy az orvosok, ápolók, mentősök is.

Otthon tanulnak a gyerekek és azok a szülők is otthon vannak gyermekeikkel, akik távmunka formájában is képesek ellátni feladataikat. A veszélyeztetett korosztály figyelmét különösen felhívták arra, hogy tartózkodjanak otthonaikban. Számukra a délelőtt 9-12 óra közötti időszakot jelölték meg arra, hogy vásárlásaikat, ügyintézéseiket lebonyolítsák. a 65 évnél fiatalabb korosztály pedig 9 óra előtt vagy dél után teheti meg mindezt.

Az üzletek jelentős részében tapasztalható egyes áruk hiánya. Aki csak tudta, feltöltötte otthoni készletét minden fontos alapanyagból. Melyek azok a fontosnak vélt termékek, amelyeket nemcsak otthonmaradás és karantén idején érdemes beszerezni, és többet raktározni otthonunkban?

Jó érzés, ha tudjuk, hogy van otthon mihez nyúlni, és tudunk készíteni azokból finom ételeket. A legalapvetőbb élelmiszerünk egyike a burgonya. Ha most egy nagyobb zsáknyi krumplit veszünk, akkor hosszabb ideig megoldódik az élelmezés, ráadásul nem túl drága termékről van szó, tartósan eláll hűvös helyen. Levesek, főfogás, de akár desszert is készülhet belőle.

Most jól jönnek a tavaly, vagy az előző években eltett befőttek, savanyúságok, dzsemek, lekvárok. Nemcsak nem kell azokat megvásárolni, de tartós élelmiszerként bármikor azokhoz nyúlhatunk és nagyon sokféle ételhez felhasználhatjuk.

Szeretjük a tésztás ételeket, ezért a sokféle tésztaválasztékból nem árt most betárazni otthonra. Nem is csak a kialakult járványügyi helyzet miatt kiváló, hanem ha nincs ötletünk, mit is kellene főzni, egy egyszerű grízes tészta is beválhat – természetesen a szintén bespájzolt dzsem felhasználásával -, ha édesre vágyunk, és sajtos-tejfölös tésztával is megkínálhatjuk a családot, ha inkább sós íz lenne jobb.

A fagyasztott és a friss zöldségek is hasznosak lehetnek otthon. A friss zöldségek hűvös, száraz helyen tovább elállnak. A fagyasztott termékek is jó helyre találnak a fagyasztóban, és alkalom adtán íncsiklandó ételek alapjaivá válhatnak.

Liszt, cukor alapvetően minden háztartásban van, de ha szeretünk sütni, akkor ezekből érdemesebb nagyobb mennyiségben vásárolni, így mindig lesz mihez nyúlni, ha süteményre vágyik a család.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)