Jump to content

Ötletelj, hogy mivel tudnád feldobni az otthonod

2019. 06. 27. 19:00

Az életünk nem mindig arról szól, hogy amiről álmodozunk, az megvalósul. Van, hogy kemény munkával, kitartással és szerencsével elérhetjük, és van, hogy minden energia befektetés ellenére sem.

Az otthonunk a menedékünk, ezért kulcsfontosságú, hogy olyanná tegyük ezt a helyet, ahol a család nyugodtan élhet, a saját igényeinknek megfelelő, biztonságos. Az otthon megteremtésére nem mindenkinek egyforma kerete és háttere van, ezért vannak, akik sokkal könnyebben tudják megkezdeni önálló életüket, míg másoknak csak nagyon nagy áldozatvállalással, vérrel és verejtékkel sikerül. A szerényebb otthon berendezése nem jelenti azt, hogy boldogtalanabb emberek élnek egy ilyen házban mint ott, ahol luxuskörülményeket tudnak megteremteni.

Pénz ide vagy oda, a saját kezűleg alkotott használati tárgyak, bútorok értéke sokkal nagyobb lehet, mintha készen vásároljuk. Természetesen ehhez kézügyesség, leleményesség is szükséges, de segítségünkre van az internet. Olyan ötletekkel gazdagodhatunk, amelyek cselekvésre késztetnek.

Akinek nincs annyi pénze, hogy drága bútorokkal rendezze be otthonát, az olykor kénytelen más megoldást után nyúlni. Ha pedig ez még ötletességgel, alkotási vággyal is párosul, akkor szuper tárgyak készülhetnek, amelyek az otthont is díszíthetik, kényelmesebbé tehetik. Akár raklapból.

Reneszánszukat élik a raklapból készült bútorok. Az inkább kerti bútornak illő raklapos megoldás valóban kiváló megoldás lehet, de miért lehetne csak kint használt?

A teraszon, a kertben valóban jól mutathat az olcsón megvásárolt raklapból készült kanapé, fotel, ágy, ráadásul olyan többfunkciós is lehet, hogy a réseit polcként lehet használni. Való igaz, különálló polcot, komódot, konyhai tárolót, tálaló kocsit, biciklitartót lehet belőle kihozni.

A raklapban az a jó, hogy az otthon meglévő darabokat is fel lehet használni, de ha vásárolni kell, akkor sem szükséges a pénztárca mélyére nyúlni. Ha kedvet kaptál alkotni, de nem tudod, hogy mihez is kezdj a raklappal, segítünk:

 

 A kertben nemcsak ülő és fekvő alkalmatosságként lehet a raklapot felhasználni. A térburkolás költséges befektetés, de ha ezt olcsóbban szeretnénk kivitelezni, akkor megint csak lehetséges a raklapot említeni. Egy alternatív, újrahasznosító és természetbarát megoldás:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=iat2eZlNc14, https://www.youtube.com/watch?v=c4Dsqvad8FI)