Jump to content

Szagfokozók az otthonunkban

2019. 06. 21. 19:00

A hőség nehezíti most az életünket, de tovább fokozhatók a kellemetlenségek az otthonunkban is, ha nem vagyunk elővigyázatosak.

Az otthonunkat a saját igényünk szerint formázhatunk, szépíthetünk. Ez mindenki számára mást jelent. A legtöbben kényesek vagyunk az illatokra, azaz szeretnénk, hogy otthonunkban is a jó illat uralkodjon. Többféle termék segít minket abban, hogy otthonunk levegője kellemes illatú legyen.  

A nagy hőségben felerősödhetnek a szagok, pláne, ha a szag forrását az eldugult lefolyónk szolgáltatja. Dugulás annak ellenére is előfordulhat, hogy odafigyelünk arra, mit engedünk le a lefolyón, de ha hanyagul kezeljük, akkor ne csodálkozzunk, hogy felbugyog a víz és szagot áraszt magából a lefolyó.

A nedves törlőkendő nagyon jó találmány nem csak arra, hogy a kezeinket tisztán tudjuk tartani akkor is, ha a közelünkben nincs vízcsap, hanem a takarításban is nagy segítség lehet. Azonban a hatékonysága mellett legalább olyan kártékony is lehet, ha azt a vécébe engedjük le. A nedves törlőkendő nem papírból készül, és vízzel érintkezve nem is mállik szét, így eltömítheti a lefolyót.

A tampon, a betét és a tisztasági betét helye sem a vécében van. Nem véletlenül helyeznek ki a legtöbb mellékhelyiségben egy kis kukát, de otthon pontosan így kell tennünk. Ebből az is kiderülhet, hogy a pelenkának sincs helye a vécében, mert annak belsejében nedvszívó réteg van. Olyan gél anyag, amely magába szívja a folyadékot, így a vécébe kerülve felszívja a vizet és eltömíti a lefolyót.

Ha már nedvességet felszívó anyagról írunk, akkor meg kell említenünk a macskaalmot, ahová a cicáink végzik kisebb és nagyobb dolgukat. Habár annak a vécében lenne a helye, de az elhasznált almot mégsem szabad a lefolyóba önteni, mert szintén magába szívja a nedvességet, ami által dugulást okozhat.

A zsírok és olajok lefolyóba kerülése nem azonnal, hanem fokozatosan fejti ki hatását. A csövek belsejében lerakódó olaj és zsír eltömítheti a lefolyót.

A kávézás reggeli szeánszunk egyik fontos mozzanata, és sokan eleve a lefolyóba engedik a már nem használatos kávézaccot. Ha olajjal megöntözzük a csöveket és még zaccal is megkínáljuk, ne csodálkozzunk, ha szagokat érzünk otthonunkban.

Házi és elsődleges dugulás elhárításként az ecet és a szódabikarbóna keveréke segíthet nekünk. Az elegyet öntsük a lefolyóba, hagyjuk hatni, majd forró vízzel öblítsük le. Ha még így sem értünk el teljes sikert, akkor egy dróttal mozgassuk meg a csövek belsejét, hátha megindul a lerakódás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)