Jump to content

Trükkök a rendezett otthonhoz

2019. 06. 04. 19:00

Ahol a papok táncolnak. Így szokták kifejezni azt a takarítási módot, amelyet a nem alapos, mégis látványos megoldásnak nevezünk. A nagytakarítás nem lehet a mindennapjaink része.

A rend és tisztaság szinten tartása napi feladatunk. Feltéve, hogy arra igényünk van. Egy magára, külsejére adó ember számára nemcsak az a fontos, hogy külleme rendben legyen, ugyanis az is árulkodó, hogy a környezetében mi van.

Az otthonunk a bázisunk, a fészkünk, ahol fesztelenül érezhetjük magunkat, és pihenhetünk. Mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja otthonát, és habár mindenhez pénz szükséges, mégis vannak olyan filléres megoldások, amellyel sokkal inkább megközelíthetjük álmaink otthonát.

A fényűző otthon nemcsak a drága bútorokban, de a tisztaságban is megmutatkozik. A fényűző életet élők otthona csillog-villog. Nos, javarészt azért, mert valószínűleg a takarításra egy arra megbízott személy van felfogadva. A luxus érzetet megteremthetjük odahaza azzal is, hogy vigyázunk a rendre és a tisztaságra. Mindennek alakítsuk ki a helyét, és használat után, ha visszakerül a helyére, akkor azt az érzetet kapjuk, hogy mindennek megvan a helye. A luxusotthonok nincsenek telezsúfolva. Ha mégis, akkor az nem látszik, mert elrejtik a tárgyakat. Ha alig van odahaza helyünk, akkor is vannak jó megoldások arra, hogy egyes használati tárgyainkat elrejtsük a szemek elől. Dobozok, tárolóládák, szekrények, polcok állnak a rendelkezésünkre. A fényűzés eléréséhez kiakaszthatunk a falra festményeket, díszített keretű tükröt. Felhasználhatunk csicsásabb burkolatokat a lakásban.

Nagyon sokat számít az is, hogy milyen illat fogad, amikor belépünk az otthonunkba. Ha nem a főzéskor keletkezett illatokat érezzük még napokkal később is, hanem a frissesség és tisztaság illata érződik, nemcsak a hangulatunkra hat ki, hanem az otthonunk megítélésére is jó hatással van. Különösen igaz, ha idegenek lépnek be hozzánk. A levegő illatosításának annyiféle megoldása lehet, használjuk bátran.

Az átlag fizetésből élő, átlagosan élőknek is lehet igénye a luxusra, és olykor a szerencse meg is valósíthatja az álmokat. Ahelyett, hogy mindent a szerencsére bíznánk, tehetünk lépéseket az ügyben, hogy az otthonunk közelítsen ahhoz, amelyet szeretnénk egyszer megvalósítani.

Ahhoz, hogy stílusos és hangulatos legyen az otthonunk, nagyon sokat számít, hogy milyen a fényviszony. Ha olyan otthonra vágyunk, amely a lakberendezéssel foglalkozó magazinokban is látható, akkor hangsúlyt kell fektetni a lámpákra. A fényekkel jól lehet játszani, és az otthonunk egy-egy nagyon előnyös, szép, mutogatni való részét úgy is ki lehet emelni, hogy a fényt afelé irányítjuk. A sejtelmes fények is szükségesek, de nem ott, ahol sok időt szoktunk tölteni, akár olvasással. Ha a fényűző otthon a vágyunk, akkor azt a fényekkel is segíthetjük. A színekkel is lehet játszani, hiszen már annyiféle színes led létezik. A funkcióját betöltő fények mellett kombinálhatjuk a színes fényeket is. Kiváló hatást érhetünk el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)