Jump to content

Fényes dekorációk pillanatok alatt

2018. 12. 22. 19:00

A karácsony attól szép, ha úgy tudjuk megélni. Ehhez a lelkünket is hozzá lehet segíteni dalokkal, de a látvány, az illatok is azok, amelyek felkorbácsolhatják bennünk a karácsonyi érzést.

A széphez olykor nagyon kevés kell. Azaz nem feltétlenül csak drágaságból lehet szépet kihozni. A karácsonyt meg lehet élni meghitt, csendes ünnepként is, ám van, aki ebből is versenyt csinál. Mások azért csinálnak a szeretet ünnepéből pompát, mert az az igényük, meg is engedhetik maguknak.

Amennyiben te a jóval csendesebb és egyszerűbb megoldásokat szereted az élet minden területén, úgy valószínűleg a karácsony sem a fényűzésről és a hatalmas költekezésről szól. Ettől függetlenül lehet a környezeted hangulatos. Most olyan ötletekkel készültünk, amely megvalósításához sem kell túlzottan sok minden, és az elkészítésük tényleg csak néhány perces művelet. Így még akkor is lehetőséged lesz karácsonyit alkotni, ha a dekorálást az utolsó pillanatra hagytad.

Keress otthon egy üres tálat vagy kosarat, amelyet feltöltesz olyan gömbdíszekkel, amelyek nem kerültek fel a karácsonyfára. Egyszerűen csak rakd tele a kosarat, amelybe kerülhet kisebb, nagyobb, hanyagul egymásra. Törekedhetsz a színharmóniára, de a színkavalkáddal is legalább olyan hatásos lehetsz. Helyezd ki az otthonod egyes pontjaira és máris ünnepibbé tetted a lakást.

Ma már fényfüzér fénye nélkül nem is karácsony a karácsony. Aki nem kívül, sokkal inkább otthonán belül szeretné a fényhatást fokozni, annak ajánljuk az alábbi megoldást. Egy befőttesüveg, vagy egy borosüveg is kiváló ehhez. Sőt a színes üvegben még mutatósabbak a fényfüzérek. Helyezd az üvegbe a füzért, és élvezd a látványt és a hangulatát.

Hasonló jellegű ötlet az is, ha egy öblösebb üvegtálba raksz fényfüzért, de megspékelheted azzal, hogy közé teszel még gömbdíszeket. Ha a természetesség jegyében akarod dekorálni az otthonod, az öblös tálba tobozokat, rövidebb és hosszabb fenyőágakat is helyezhetsz. Az esti ünnepi hangulathoz pedig a LED-füzér járulhat hozzá.

Ha nincs öblös üveg tálad, de üveg vázád igen, akkor is pillanatok alatt összedobhatsz egy fentiekhez hasonló kreációt.

Befőttesüveg minden otthonban van. Csak töltsd fel vízzel, amibe rakhatsz kis darabra vágott fenyőágat, tűlevelet, piros bogyós terméseket és mehet bele az úszógyertya, természetesen meggyújtva. A befőttesüveg így is mutatós lesz, de a nyakára köthetsz szalagból masnit.

Télen a legnagyobb hiányunk a melegből és a fényből van, ezért minden olyan megoldás feltöltheti a lelkünket és az otthonunkat melegséggel, amelyhez gyertya, vagy fényfüzér használható. Élvezzük a fény erejét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)