Jump to content

Már a csomagolás is legyen ötletes, ne csak az ajándék

2018. 12. 16. 19:00

Csomagolni nem mindig egyszerű, és sokak nem is szeretnek ezzel babrálni, mert szépet szeretnének szeretteiknek átadni, ám, ha az ajándék maga jó is, a csomagolással még inkább fel lehet dobni, de el is lehet rontani.

Az egyszerűsített csomagolási technika az, amikor egy dísztasakba belehelyezzük a megvásárolt terméket és így nyújtjuk át. A megajándékozott nem is biztos, hogy sok figyelmet szentel a csomagolásnak, de az ajándékozó számára ez sokkal nagyobb jelentőségű.

A gyerekek különösen nagy élvezettel tudják kibontani a gondosan becsomagolt ajándékokat, de még  felnőttek is gyermeki örömmel adhatják át magukat a bontásnak örömének. Lényegében az, amit mi megtervezünk, megalkotunk, a pillanat töredéke alatt válik a szemetes tartalmává.

Ha a dísztasak ötlete egyáltalán nem tűnik számodra jó megoldásnak, mert már a csomagolással is egyedit szeretnél átadni, akkor arra is nagyobb energiát és kreativitást fektethetsz. Ez azonban nem feltétlenül azt jelenti, hogy anyagiakban is megérzed. Választhatsz egyszerű fehér csomagolópapírt. Az ajándék becsomagolása után filccel felrajzolhatsz virágszárakat, krepp papírból, színes papírból, kész masniból megformázhatod a virágokat és ráragasztod a dobozra. Ugyanúgy megoldást jelenthet, ha formalyukasztóval különféle színű és mintájú figurákat vágsz ki, és a csomagolópapírra ragasztod.

Ha azt szeretnéd, hogy a csomagolás ne másodpercekig tartson, akkor vigyél bele rafinériát. Csomagold be az ajándékot egyszínű csomagolópapírba, és dekorációként ragassz a dobozra néhány színes ceruzát, krétát vagy filcet. Mielőtt kibontásra kerülhetne az ajándék, még némi motiválod a megajándékozottat.

Ha kisfiú fog tőled ajándékot kapni, ugyanúgy dogozhatsz fehér csomagolópapírral, és arra egy szürke papírcsík felragasztása, majd a közepére felfestett felezővonallal autóutat teremthetsz. Mielőtt a bontásba belekezdene a gyerkőc, még pályaként is használhatja a csomagolást, és mintának sem utolsó.

Egy kisebb méretű, de annál nagyobb értékű ajándék becsomagolva jelentéktelennek tűnhet. Ha fel szeretnék arra hívni a figyelmet, és sejtetni szeretnénk, hogy milyen értéket képvisel, akkor csomagoljuk be minél egyedibben. Az egyediséghez pedig olykor nagyon kevés szükséges. Borítsd be az ajándékot tetszőleges, lehetőleg egyszínű csomagolópapírral. Miután ezzel megvagy, vágj keskeny színes papírcsíkokat, majd bújtasd át egyiket a másikon a függőleges és vízszintes szálak keresztezésével. Készíts akkora papírfonatot, amelyet ha ráragasztasz a csomagolópapírra, kellemes látvánnyá teszi az ajándékot. Ha nem papírszalagokkal szeretnéd ezt megtenni, akkor ugyanúgy színes pamutszálakat vagy cérnaszálakat is felhasználhatsz. Hasonlóan keresztezd a szálakat. Az ajándék hosszában és széltében is átszőtt szálai így fogják a csomagon, és egyben mintául is szolgálnak. Na, ehhez a technikához aztán tényleg nem sok mindenre van szükség.

Nemcsak a csomagolás okozhat fejtörést, hanem az ajándék megkülönböztetése is. Pláne, ha a csomagok mérte több ajándék esetében is megegyező. Egyedi névjeggyel, vagy díszítéssel ez könnyen megoldható. Készíts monogramos vagy névvel ellátott kártyákat, amelyeket egyszerűen felragaszthatsz, felfűzhetsz az ajándékra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=TEN8vERFcOQ)