Jump to content

Poharas dekoráció az ünnepi asztalra

2018. 12. 08. 19:00

A poharak napi használati tárgyaink közé tartoznak. Használjuk otthon és a munkahelyünkön is. Sőt legtöbbünk ragaszkodik ahhoz, hogy mindenhol legyen egy kinevezett, saját használatú pohara, csészéje, bögréje.

Számít, hogy miből iszunk. Mindenfelől hirdetik, hogy a folyadékpótlás milyen fontos, amivel természetesen nem is szállunk vitába, hiszen így is van, de az is érdekel, hogy a folyadékot miből fogyasztjuk el. Gondolunk itt a poharak tisztaságára, és persze az sem árt, ha egy kedves figura, felirat tarkítja. Elég csak meglátni a poharat, amelyet valakitől kaptunk, és kellemes emlékeket idézhetünk fel magunkban.

Amikor vendégeket várunk, arra törekszünk, hogy a teríték egységes, mutatós legyen. A szedett-vedett, nem egyforma poharak rosszul mutatnak a szépen megkomponált fogások között is. Ha nincsenek egyforma borospoharaink, akkor megpróbálhatjuk egységessé tenni. Amennyiben méretben és formában sem mutatnak teljes egyezést a borospoharak, rá lehet segíteni, hogy az összhatás mégis szuper legyen.

Különösen nagy jelentőséget tulajdonítunk a karácsonyi ünnepek összejöveteleinknek. Sok helyre vagyunk hivatalosak, ahogy mi magunk is fogadhatunk vendégeket. Az étkészletek mindegyike mozgásban lehet ebben az időszakban.

A pezsgő és a bor most állandó vendége lehet az ünnepi asztalnak, így az azok fogyasztásához szükséges poharak is. Hogy egy kicsit egységesebbé és ünnepibbé tegyük ezeket az egyhangú, áttetsző poharakat, nem kell sok minden. A hobbiboltokban kapható csillámokkal és folyékony ragasztóval varázslatossá lehet tenni az egyszerű poharakat is. A poharak falára felkent folyékony ragasztóra csak rá kell szórni a csillámport, majd festékspray segítségével azt rögzíteni kell, és már kész is a kis pénzt és időt felhasználó ünnepi megoldás. Többféle színű csillámporral is dolgozhatunk, így nemcsak színesebbé tehetjük az ünnepi asztalt, de még azt is könnyebb lehet megjegyezni, hogy ki melyik pohárból ivott.

Emlékeztek gyermekkorotokból arra az időre, amikor krétával a táblára írtunk? Milyen élvezetes volt írni – feltéve, hogy nem a táblánál feleltünk – a felületre, aztán a vizes szivaccsal nyomtalanul eltüntetni. Használjunk táblafestéket. Mártsuk bele a boros-, pezsgőspoharak talpát a festékbe. Száradás után táblakrétával egyedivé és személyessé tehetjük a poharakat és így még az ültetés is megoldott, ha felírjuk az érkező vendégek neveit.

Ragasztó és laposabb gyöngyök segítségével is egyedivé varázsolhatjuk a poharakat. Hozzájárulhatnak az ünnepi hangulathoz.

Nincs teljes borospohár készletünk? Ennek ellenére kirakhatjuk az ünnepi asztalra azokat, de nem úgy, mint pohár. Készítsünk belőle gyertyatartókat. A poharakat fordítsuk a fejére, és így fessünk rá téli, karácsonyi motívumokat. A poharak talpa szolgál majd gyertyatartóként. A csillámporos megoldással díszített borospohárba helyezett mécses, gyertya ugyanúgy dísze lehet az asztalnak és kellemes hangulatfényt szolgáltathat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)