Jump to content

Ha unod a bolti darabokat, kreálj magad fürdőszobai kilépőt

2018. 11. 25. 19:00

Jó érzéssel tölt el, ha az otthonunk tiszta és olyan bútorokkal, kiegészítőkkel van felöltöztetve, amelyek nemcsak a funkciójukat látják el, de egyben jó érzés arra ránézni, és az összhatás az igazi otthon hangulatát adja meg.

Jelentéktelennek tűnő darabként bánhatunk a fürdőszobai kilépővel, valójában akkor kap igazi lényeget és értelmet, amikor még nyirkos testtel szállunk ki a kádból vagy a zuhany alól. A bőrünk még gőzölög a meleg víztől, és egyáltalán nem mindegy, hogy mire lépünk. Szinte összerándulunk, ha a hideg kövön kell állni. Erre találták ki a fürdőszobai kilépőket. Számos anyagból készült változatát be lehet szerezni a boltokból, de akár készíthetsz is.

Nemcsak megmaradt anyagokat lehet ehhez felhasználni, de a természetből is vehetünk elemeket.

Vegyük csak sorjában! Agyonhasznált törölköző minden otthonban fellelhető. Ezek azok a darabok, amelyeket még nem dobunk ki, mert valamire jó lehet, de már nem is szívesen törölközünk bele. Gyűjts össze néhány darabot, és kreáld meg saját puha kilépődet. Nem bocsátkozunk részletekbe, beszédesebb helyettünk ez a videó:

Nemrégiben puff készítéséhez ajánlottuk a gumiabroncs és a kötél használatát. Ezúttal hajókötélből készült kilépőt ajánlunk a figyelmedbe. Szükség lesz hozzá néhány méter hajókötélre, csúszásgátlóra, ragasztóra és kezdheted is a munkát. Csigavonalban haladva, ragasztó segítségével tekerd fel a kötelet. A csigavonal közé is nyomj ragasztót, hogy tartós legyen a szőnyeg. Amikor szikkadt egy kicsit, a csúszásgátló is felkerülhet a szőnyeg aljára.

Találtunk egy nagyon szuper ötletet, ráadásul a természetet is be lehet így vinni az otthonunkba, a fürdőszobába. A legjobb lenne olyan kilépő, amely pihe-puha és a nedvességet is magába szívja. A mohás kilépő pontosan ilyen, és még jót is teszünk a növényeknek. Ehhez olyan fürdőszobára van szükség, amelyik világos, napközben elég fény éri. A tömblakásokban élők ennek búcsút inthetnek, de nekik is találtunk valamit. Erről azonban később írunk.
A mohás kilépőhöz olyan habszivacsra van szükség, amelyet barkácsáruházakban is lehet kapni. Vágd megfelelő méretűre és formájúra. A kialakított mélyedések lesznek a mohák helyei. Mielőtt a mohákat beleöltetnéd a habszivacsba, azelőtt annak az aljára ragaszd fel a csúszásgátlót. Most következhetnek a mohák, és kész is a puha, nedvességkedvelő kilépőd.

Következzék az a megoldás, amely az ablaktalan, természetes fény nélküli fürdőkben is kiválóak. Ehhez a kilépőhöz is habszivacsra lesz szükség, amelynek alakját és nagyságát add meg. Az aljára ugyanúgy kerülhet csúszásgátló. Szükséged lesz még sok lapos kőre és vízálló szilikonos ragasztóra. A lapos köveket ragaszd fel a habszivacsra és a kavicsok közé is nyomja ragasztóból. Nem is puha, nem is túl meleg kilépő, azonban mindenképp dizájnt ad a fürdőszobának.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=VOR9jE0C_7s)