Jump to content

Felnőttként is lehet játszani, tedd azt az otthonod érdekében

2017. 05. 11. 19:00

Talán nincs is olyan kisgyermekes család, akik otthonában ne lenne megtalálható a LEGO. Jó darabig kiszolgálja a gyerkőcöket ez konstruktív játék, azonban eljön az idő, amikor már nem nyújtja azt az élményt számukra, mint régen, és rakosgatjuk ide-oda, hogy ne legyen útban.

Némelyik háztartásban ládaszámra található az építős játék, a LEGO. A sokat érő játékok jó darabig megmozgatják a gyerekek képzeletét és ujjacskáit, azonban egyszer minden véget ér, így a gyermekkor is. Ha a fiatal nem tart arra igényt, hogy egykori játékait a szülők elrakják azért, hogy majd valamikor az unokák játszhassanak vele, akkor a legtöbbször eladás útján szabadulhatnak meg a nem használt játékoktól.

Még mielőtt minden darabját értékesítenéd, át lehet gondolni, hogy néhány elemet nem lehetne-e felhasználni a háztartásban?

A LEGO elemeit fel lehet használni úgy is, hogy az hasznos legyen számunkra. Sokunknak gondot okoz a kulcsokkal való örökös küzdelem. Egy pillanatra letesszük egy nem szokott helyre, és már nem tudjuk, hogy merre van. Érdemes ezért egy arra kinevezett helyet keresni, ahová az összes kulcsot felrakhatjuk. Még jobb, ha ehhez LEGO-t használsz fel. A kulcscsomókra helyezz fel egy hosszúkás darabkát a játékból. Fúrd át, és fűzd fel a karikára. A falra, vagy ajtóra, ahol a kulcstartót akarod rakni, fúrj fel egy szélesebb elemet. Ez lesz a kulcstartód fix eleme. Amikor hazaérsz, csak megkeresed a kulcscsomóra felfűzött darabodat és ráilleszted a falra rögzített elemre.  

A LEGO-hoz mindig jár ember figura is. Ez a kis emberke pedig jó szolgálatot tehet akkor, ha a kábelek tartásáról van szó. A tablet, a telefon töltője mind kígyóhoz hasonlatosan tekereg otthonunkban. Vigyél rendszert ezekbe. Ahol a leggyakrabban tölteni szoktad a telefonodat, oda szerelj fel egy olyan LEGO elemet, amelyre ráállíthatod az emberkét. Az emberke kezébe veszi a kábeleket, és az emberkét szolgálatodba is állíthatod.

Ha tényleg nagyon sok LEGO maradt a nyakadon, akkor alkoss valami jó használati tárgyat belőle. Mondjuk egy vázát. Lehet visszafogottabb színű is, de van, aki a sokféleséget szereti, így mindenféle színű elemet felhasznál ahhoz, hogy megalkossa saját vázáját. A víz megtartására nem alkalmas ugyan, de a LEGO-ból álló vázába helyezett üvegpohár már igen. Ha pedig vázának is jó, akkor miért ne funkcionálhatna a sok darabka úgy, mint tolltartó? Sőt mi több, akár poháralátétnek is kiváló, de a konyhában éppúgy felhasználhatod, mint étkészlet tároló. Kaspót építhetsz belőle, de van, aki magát a LEGO-ból összeállított ládikát használja fel cserépnek.

Ha unod már, hogy az akváriumodban régóta ugyanaz a berendezés van, talán már a halak is megunták azt, akkor ideje építened. Méghozzá LEGO-ból. Vedd elő kreativitásodat és szárnyalj. Mielőtt azonban a vízbe helyeznéd az építményed, természetesen alaposan tisztítsd meg az új dekorációt.

Ha pedig már otthoni kedvenceinkről esett szó, és új házikót szeretnél apró rágcsálódnak, akkor komoly kis bunkert alkothatsz neki a megfelelő méretűre összerakott elemekből ajtóval, ablakkal ellátva. Jópofa, hasznos, és könnyű takarítani.

Csak a kreativitásod, valamint a LEGO mennyisége szab határt annak, hogy kreatívan használd fel a megmaradt játékot.

(Forrás: marmalade.hu | hellowonderful.co, bigdiyideas.com, homejelly.com/képek | youtube.com/videó)