Jump to content

Smink a tökre

2014. 10. 08. 22:15

Halloween sokoldalú szimbóluma remek kiindulási alap arra, hogy egyedi hangulatot varázsoljunk általa otthonunkban. Nézzünk néhány ötletet, amelyek közül bármely könnyen megvalósítható. Bánjunk úgy vele, mintha különleges ünnepi alkalomra készítenénk meghökkentő sminket.

Fessük kedvünkre, mint sziszifuszi alkotó, aki ily módon igyekszik a Halloween-t otthonába költöztetni, de csak akkor, ha a bekerülő tárgy maximálisan passzol a kialakított színvilágú enteriőrhöz.

Glamour hangulatú Halloweenhez csillogó tökdísz passzol. Markáns színű csillámfestékkel vagy glitterrel dekorálhatunk, a legunalmasabb tök is pillanatok alatt tündököl. További hangulatteremtő képessége, hogy a közelébe helyezett mécses, gyertya fénye csodálatosan megcsillan a sajátos felületen.

Egy utolsó ötlet festéssel, a kedvelt táblafesték használatával. Alaposan tisztítsuk, zsírtalanítsuk a felületet, utána könnyen felvihető a festék. Milyen szép keretet ad a népi motívum.

Csipkézd bátran a tököt! Na nem szó szerint, drága mulatság lenne, ám ha találsz a Nagyinál vagy a turkálóban egy kis hozzávalót, netán mintázott függönydarabot nyugodtan állj bele a munkába. S ha végképp nem jársz szerencsével az alapanyag keresésben használj tortacsipkét, vágd le és formázd a tök méretéhez és alakjához. Ezúttal is dekupázs ragasztót ajánlunk, könnyen befogadja az anyag.

Folytassuk még egy ötlettel a tök átruházását. Feldíszíthető a tök dekupázs-technikával. Hagyd szárnyalni a fantáziád, válassz izgalmas illusztrációval rendelkező csomagoló- vagy dekupázspapírt, újságból szöveget vagy képet, ami csak kedvedre való. Dekupázs ragasztóval felvihető a papír a jól megtisztított tökfelületre.

Jó munkát az alkotáshoz! Ne feledjük, csak a fantáziánk szabhat határt, itt aztán mindent lehet!

(fotó: shelterness.com, acultivatednest.com, alittlecraftinyourday.com, countryliving.com, homedit.com, michaels.com)