Természetesen a sütőtök áll a figyelem középpontjában.
Hozzávalók:
25-30 dkg sütőtök
2 db tojás
8 dkg cukor
10 dkg vaj (a minőségről ne feledkezzünk meg)
15 dkg liszt
1 vanília rúd belseje
1 csomag sütőpor
1/2-1/2 mokkáskanál fahéj, gyömbér, őrölt szegfűszeg
csipetnyi só
Vágjuk fel több darabra a sütőtököt, távolítsuk el a magot, fedjük le alufóliával és helyezzük a sütőbe, kb. 200°C-on süssük 10-15 percig. A sütés utolsó harmadában kicsit pirulhat. Kaparjuk kanállal egy tálba a megsült tökbelsőt és villával törjük tovább, vagy botmixerrel pürésítsük. A keverőtálban keverjük össze a tojást a cukorral, jó habosra, majd adjuk hozzá a puha vajat, a tökpürét, a fűszereket és a lisztet. Helyezzük a muffin kapszlikat a sütőformába, majd kanalazzuk bele a mennyei illatú tésztát. Süssük meg 160°C-on, kb. 12 perc alatt. Az illat csak tovább fokozódik otthonunkban.
Amíg sül, készítsük el a krémet.
20 dkg krémsajt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Keverjük össze a krémsajtot a vajjal, majd a keverést folytassuk a porcukor folyamatos hozzáadása mellett, végül a fahéj következik. Helyezzük a az összekészített krémet a hűtőbe. Ezalatt a muffinok már biztosan megsültek, tegyük ízléses tálra és kanalazzuk ráformázva a krémet, de csak akkor, ha már kihűltek.
Jó étvágyat kívánunk!
(fotó: gimmesomeoven.com)