Jump to content

Használj bátran padot a szék helyett!

2014. 06. 29. 16:22

Micsoda elvetemült ötlet ezt ajánlani. Nehezebb vele bánni. Szó szerint. Van súlya és mérete, kevésbé alkalmazkodik az elképzelésünkhöz, kötötté teszi a bútorok környezetét és mindig be kell mászni a közbülső helyen ülőknek. Biztos, hogy csak hátrányai lennének?

(fotó: homeklondike.org)

A padok kezdetleges fajtái a maguk egyszerűségével az első bútorok közé sorolhatók. Akkor bezzeg nem fanyalogtak felhasználói kényelmetlen volta miatt. Éppen az a jó benne, ami hajdanán egyértelmű volt. Könnyen leülhet akár több személy is egyszerre. A társas kapcsolatok kialakulásának és fenntartásának kiváló terepe. Akkor leszünk bajban, ha majd a nagy individualizmus és elmagányosodás közepén a parkok nem padokkal, hanem egyszemélyes székekkel lesznek tele. S gyanítom mindannyiunknak vannak emlékei – régebbi, frissebb – holmi naplementét nézegetős, összebújós estéről.

A kültéri és kertben elhelyezett, teraszra száműzött példányok mellett igenis van létjogosultsága az otthon szigorúan értelmezett falai között.

Hasznos lehet rögtön, ahogy belépünk az otthonba. Jó ráülni az előszobában a cipők fel- és levétele alkalmával.

(fotó: apersonalorganizer.com)

Kerülhet a konyhába, étkezőbe az asztal köré. Itt aztán helyezhetjük a falhoz állítva vagy az asztal mindkét oldalára.

(fotó: iplextor.com)

Szép és kényelmes a támlás, nem megvetendő a sima megoldás sem.

(fotó: juxtapost.com)

Bekerülhet a gyerekszobába. Ezen a fronton érdemes kihasználni azon tulajdonságát, hogy alatta tárolhatunk is.

(fotó: puckdrawn.com)

Bármely helyiség is ad neki otthont, be kell látnunk, sokkal több előnye van, mint gondolnánk. Mit is ajánlottunk? Lehetőséget arra, hogy szorosabban legyenek körülöttünk szeretteink, barátaink. Biztos, hogy ez elvetemült ötlet? A pad sokkal több holmi méretes bútordarabnál. Van kedved hozzá?