Az egészséges táplálkozás nem tiltja a nassolást, épp ellenkezőleg. Kitöltik a főétkezések közötti űrt, ami a tízórai és az uzsonna funkciójának felel meg, ezáltal folyamatos működésben tartva anyagcserénk, megakadályozva a hirtelen feltörő éhségrohamokat.
Íme négy ízletes, tápláló és egészséges finomság, hogy nyugodt szívvel elégíthessük ki nassolás iránti vágyunkat..
Sajt és uborka
Csak annyi a dolgunk, hogy vágjunk néhány szeletet uborkából és kedvenc sajtunkból, tegyük egymásra, szépen elhelyezve egy tányérra és már falatozhatunk is.
Mini „pizzák”
Vágjunk félbe egy korpás vagy teljes kiőrlésű zsemlét, esetleg meg is piríthatjuk. Egy evőkanál kecskesajtot kenjünk rá, vagy más krémes, kenhető sajtot. A tetejére kerül egy szelet friss paradicsom. Akár most is megsüthetjük, úgy már jobban fog hasonlítani a pizzához.
Töltött zellerszár
Vágjunk a megtisztított zellerszárakból kb. 10 centis csíkokat, ezeket töltsük meg mandulavajjal, a tetejére pedig tegyünk szárított vörös áfonyát (több antioxidánst tartalmaz, mint a mazsola).
Almás finomság
Ha édes ízekre vágyunk, akkor íme egy desszert. Vékonyan szeleteljünk fel egy almát, tegyük egy edénybe picike vízzel együtt. Addig főzzük, amíg az alma megpuhul, de nem esik szét. Ezután szórjunk rá kevés barna cukrot és addig kevergessük, amíg a cukor elolvad. Cukor helyett akár fahéjjal is megszórhatjuk.
Forrás: www.brit.co