Jump to content

Csak a szülőknek különleges vagy a világ számára is?

2018. 11. 29. 19:00

Hallhattuk már az indigógyermek kifejezést, és az sejthető, hogy ez valamiben mást mutató gyerekek esetében használják. Az indigógyerekek többféle területen mást mutatnak, máshogy viselkednek.

Folyamatos "küzdelem" van gyermeked és közted? Csak áhítozol arról, hogy a gyermekedről ne azt halld az iskolából, hogy máshogy viselkedik, mint a társai. Te magad is tapasztalod izgágaságát, szélsőségesebb megnyilvánulásait, amellyel olykor nehéz azonosulni és megérteni. Talán már szülői minőségedben is kételkedtél emiatt, valójában pedig azt is jelentheti, hogy a te gyermeked nagyon különleges indigógyerek.

Utánajártunk, hogy mit is jelent az, hogy a szülők indigógyermeket nevelnek. Az biztos, hogy minden gyermek kincs, csiszolatlan kis gyémántok, akik formálni lehet az otthoni és a szervezett, iskolai neveléssel, oktatással, azonban saját személyiségjegyeik még különlegesebbé teheti őket, pláne, ha indigók. Honnan ismeri fel a szülő, hogy indigógyermeke van?

Az indigógyerekek jól értenek az emberekhez. Mindegy, hogy egy gyermektársukkal vagy felnőttel csevegnek, de remekül kijönnek bárkivel. Mintha éreznék mások rezgéseit, így azt is hamar kiszűrik, ha valaki szomorú. Az indigógyerekek szociálisan nagyon érzékenyek, ezért nagyon nehezen viselik, ha a környezetükben valaki szomorú. Azonnal ott teremnek, hogy segítsenek. Sokszor ez egy ölelésben, beszélgetésben nyilvánul meg, de hihetetlen érzékkel közelítenek embertársaik felé. Nemcsak az embereket érzik így, hanem az állatokat is.

Az indigógyerekek tehetségesek valamiben, és ez biztosan meg is mutatkozik. Egyesek a zenében, mások a kétkezi alkotásban lelik az örömüket, és szemmel láthatóan szépeket alkotnak. Az is lehet, hogy a szavak világában érzik jól magukat, így írásban vagy beszédben is megnyilvánul az átlagosnál fejlettebb szókincsük, szóhasználatuk, megfogalmazásuk.

Az indigógyerekek határozottak és makacsak. Nehezen viselik el, ha valaki irányítani akarja őket, így a tekintélyelvű neveléssel meggyűlhet a bajuk. Ez az, ami nem viszi előre a csiszolásukat. Ráadásul ha az egyes feladatokban nemcsak a szépséget, de az értelmet sem látják és találják, akkor ezekre a munkafolyamatra nagyon nehéz rávenni őket. Hamar megunják az energia befektetést.

Az indigógyerekek igazságérzete nagyon nagy, ezért ha azt tapasztalják, hogy valaki hazudik, nem őszinte a környezetükben, azt nehezen viselik. Képesek akár szembemenni azzal, akinek viselkedése, szava nem tiszta.

Az indigógyerekek büszkék és magabiztosak lehetnek, és mivel önbizalmuk nagyobb, így a félelemhez is máshogy állnak. Mintha nem létezne veszély számukra.

Az indigógyerekek nemcsak az emberekre és az állatok jelenlétére érzékenyek, hanem a anyagokra is. Habár szervezetük nagyon ellenálló, és nem jellemző rájuk a betegeskedés, mégis allergiával reagálhat a szervezetük a vegyszerekre.

Az indigógyerekek képzelete élénk, gyakran elkalandoznak, álmodoznak. Olykor olyan, mintha két életét élnének, és nem ritka, hogy ezeket az álmokat megosztják szüleikkel. Mintha szellemekkel, nem létező lényekkel is tudnának kommunikálni, és talán többet látnak, mint mások.

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)