Jump to content

Szabadlábon védekezhet a kilenc hónapos bűnöző

2014. 04. 11. 11:52

Igen, jól olvasták, egészen pontosan kilenc hónapos az a kisfiú, akit gyilkosság tervezésével, a rendőrség megfenyegetésével és állami ügyekbe való beavatkozással vádolnak Pakisztánban.

Az ember, tapasztalt szülőként is, azt gondolná, hogy egy totyogó nem sok vizet tud zavarni, leszámítva talán az éjszakai nyivákolást, vagy a zöldségfélék kategórikus elutasítsát.

Egy kilenc hónapos pakisztáni kisfiú, bizonyos Muhammad Mosa Khant most viszont nagyon nagy zűrbe keveredett, amikor harminc másik ember társaságában előállította a rendőrség.

A vád szerint a kisfiú több családtagjával együtt kövekkel dobálta meg a Lahore-i otthonokba razziázó rendőrség tagjait.

A rendőri lépésre azért volt szükség, mivel a hatóságok állítása szerint a környéken számos család nem fizette ki a villanyszámlát. Miután a hivatalos szervek megállapították, hogy egy kilenc hónapos gyermek igenis képes megragadni és elhajítani egy követ, úgy döntöttek, bűntársaival együtt őt is letartóztatják annak rendje és módja szerint. Ujjlenyomatot vettek tőle, és a nagyapja ölében ülve kellett végigülnie a tárgyalást.

A kisfiút végül óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de április 12-én újra meg kell jelennie a bíróságon.

-A 326-os rendelet alapján tartóztatták le. –magyarázta a Reuters újságírójának a nagypapa. –Azt sem tudja, hogyan fogja meg a cuclisüvegét, hogy tudná akkor megkövezni a rendőrséget?

Pakisztánban egyébként a törvény értelmében 12 év alatt senki nem büntethető.

(Forrás: Independent, kép: mikepitts.wordpress.com)