Jump to content

Jelek, hogy rossz irányba tart a kapcsolat

2022. 09. 13. 19:00

Idővel az emlékek megszépülnek, de a nem karbantartott kapcsolatok inkább kihűlnek és a szép kezdet után csúnyán érhetnek véget.

Az, ami egykor olyan lehengerlő volt és izzott a vágy, de még a levegő is, hová tűnt? Mégis együtt maradhatnak párok annak ellenére, hogy lényegében külön élik az életüket csak egy fedél alatt teszik mindezt. Sokféle „generátor” tarthatja egyben a kihűlt kapcsolatokat: gyerekek, vagyon, belefásulás, a bizonytalanság kerülése, megszokottság, becsület.

 

Vannak arra utaló jelek, hogy a kapcsolatok kezdenek kihűlni, elmúlóban lenni. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne visszahozni azt, ami korábban annyira magától értetődő volt. Az már jó, ha ezeket a jeleket felismerjük és talán tenni is tudunk még azért időben, hogy ne érjen végérvényesen véget a kapcsolat.

Olyan rég volt már, amikor egymásra úgy néztetek, hogy senki más sem létezett. Tökéletesnek véltétek egymást, és izzott a szenvedély köztetek. X év és gyerek után mindez megszelídülhetett, de korántsem azt jelenti, hogy már nem látjátok egymásban azt, akit a legelején. Ha ez mégis így van, azaz nincs meg a szenvedély (még ha kissé szolidabb is), akkor ez az egyik jele annak, hogy a kapcsolat üresjáratban halad.

Ha nincs szenvedély és tűz, akkor a testi örömök sem ugyanazt jelentik. Ha ezt tapasztalod, akkor ideje valamit tenni, mielőtt még párod valaki másnál nem keresi azt, amit otthon nem kap meg.

Igen, a sok együtt töltött év alatt már úgy ismeritek egymást, mint senki más. Csakhogy ez válhat üressé és szinte egymás mellett éléssé. Ez pedig nagyon nagy baj. Ha már itt tart egy kapcsolat, akkor óhatatlan, hogy kevésbé érzik a felek közösnek az életüket és a „mi”-ből „én” és „te” válhat. Ez pedig magával vonja azt is, hogy a felelősségvállalás is egyre inkább csak egy személyre fog vonatkozni.

Nem azt mondjuk, hogy minden kapcsolati gondra a válás a megoldás, de van, amikor el kell engedni egymást. Aki azért marad egy rosszul működő kapcsolatban, házasságban, hogy a gyerekek családban lehessenek, nos, nem a legjobb tanítás. Ugyanis a rossz családi miliőben felnővő gyerekek semmiképp sem ideálisabb közegben nevelkednek, mint a különvált, de gyermekeiket szerető, egymástól külön és békében élő családok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)