Jump to content

Hangolódj az őszre!

2021. 09. 13. 19:00

Nem lehetett panaszunk az idei nyárra. A hőség sok tervünket felülmúlhatta, ezért nagyon sokan várták, hogy végre változás legyen az időjárásban.

A vágyak is teljesültek, habár ez a kívánságoktól mentes volt, hiszen nem történt más, mint átléptünk az őszbe. A szeptember ugyanis nemcsak az iskolakezdést jelenti, hanem az egybeesik az ősszel. Hiába vártuk a kellemesebb, hűvösebb időt, már meg az is gondot okozhat, hogy ez a természet változásával jár. Eleinte ugyan színpompás színekkel ajándékoz meg a növényvilág. Hamarosan hullajtani kezdik a fák, bokrok a leveleiket és készülnek a téli elcsendesedére. Az ősz sokakat az elmúlásra emlékeztet, pedig valójában változásról, a pihenés időszakát jelenti inkább. Ez a hangulat azonban kiülhet az emberre.

A nyár a szabadságot, a nyaralást, a sok szabadtéri programot, fesztivált adja nekünk. És az ősz mit? Vissza kell állni a munkába, a tanulásba, a szürke hétköznapokba. Habár még jócskán érhet napfény és még kellemes meleget is adhat, egyre kevesebb lesz majd ebből is. Enne tudata is lehangolhatja az embert. A reggel és este tapasztalható hideg már a réteges öltözködésre ösztönöz, ugyanakkor ez mind lehangoló tud lenne számunkra. Mennyivel könnyebb volt felvenni egy lenge ruhát, mint most, amikor több réteget kell magunkra húzni?

 

Bele kell törődnünk a változásba, így az évszak is mást kínálnak. Mégis arra biztatunk mindenkit, hogy ne hagyja, hogy az időjárás befolyásolja a kedvét. Lenni kell olyan napoknak, amikor az idő és a lehetőség is kedvez. Ezt pedig ki kell használni.

Ősszel számos szabadtéri rendezvény megrendezésre kerülhet. Az idő ugyanis már sokkal ideálisabb arra, mint a kánikula. Keressük fel a lehetőségeket és éljünk is azokkal.

Az ősz a szüret ideje, de a bortúrák is remek lehetőséget kínálnak arra, hogy kikapcsolódjunk, hogy elutazzunk otthonról és különböző gasztronómiai és borélményben részesüljünk. Ehhez nem is szükséges a bort különösebben kedvelni. A társaság, az új élmények lehetnek azok, amelyek kizökkentik a szeptemberi depressziójából.

Még a kirándulások, túrázások is kényelmesebbek ősszel, hiszen már nincs az a hőség, amelyben megmozdulni is alig van kedvünk. Az őszi természet lenyűgöző. Kirándulás közben arra is lehet ügyelni, hogy a különböző formájú és színű leveleket, terméseket összegyűjtsük. Az ősz folyamán vagy télen remek alapanyagot fognak szolgáltatni az otthon elkészíthető és azt díszítő dekorációhoz.

Ha az idő esősre fordul, a napfény is kevés, ezért mesterséges módon szükséges azt pótolni. A gyertya és a különféle fényfüzérek hangulatossá és kellemessé teszik az otthoni környezetet. Érdemes figyelni arra, hogy mit üzen a testünk. Mire van szüksége? Teljesítsük azt pihenéssel, alvással, olvasással, pihentető fürdővel, masszázzsal, ugyanakkor a sport is kihozhat a melankóliából.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)